Megkapja a Google keretrendszert a Redmi K40 Gaming

A MIUI 12.5 visszamenőleg is eltávolítja a Google keretrendszerét a belpiacos modellekről, a Redmi első gamer mobilja viszont frissítésben megkapja.

A Redmi április végén mutatta be a Redmi K40 játékra optimalizált verzióját, a készülék viszont már a Google keretrendszere nélkül mutatkozott be a legfrissebb, Android 11 alapú MIUI 12.5-tel. A Xiaomi február elején jelentette be, hogy a kínai piacra szánt eszközökön nem támogatja a keresőóriás szolgáltatásait és a készülékekre utólag sem lehet telepíteni a csomagot, a 12.5-ös rendszerfrissítés pedig azokról az eszközökről is törli, amelyeken korábban elérhető volt. A Redmi K40 Gaming legutóbbi frissítése viszont kizárólag a Google Play Servicest tartalmazza.

 

A fordulatot nyilvánvalóan a Washington D.C. Kerületi Bírósága által május 25-én kiadott végzése eredményezte, amellyel semmissé nyilvánította az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának azon korábbi minősítését, amely szerint a Vállalat a „Kommunista Kínai Hadsereg Vállalata” („Communist Chinese Military Company” – CCMC). A minősítés semmissé nyilvánításával a bíróság feloldotta azokat a korlátozásokat is, amelyek az Egyesült Államok állampolgárait eddig megakadályozták abban, hogy Xiaomi kötvényeit megvásárolják vagy birtokolják.

Előzmények

Hirdetés