Megjött a Honor X20 is, de egyelőre nem ide

Az 5G-s, középkategóriás telefon pillanatnyilag csak Kínában vehető meg, az európai értékesítés még várat magára.

Hirdetés

A Magic3 készülékcsalád árnyékában jött egy sokkal megfizethetőbb Honor telefon is, ami az X20 nevet viseli. A tegnapi bejelentésen roppant egyszerűnek tűnt a Honor névadási politikája, a Magic az abszolút csúcs, a számokkal jelzett Honor modellek a felsőbb kategóriákban indulnak, az X-szel jelzett masinák pedig a megfizethető készülékek közé kerülnek majd. Az X20 tehát ez utóbbi kategóriába sorolható a gyártó szerint.


[+]

Ez egyelőre számunkra annyiból lényegtelen, hogy a 20X csak Kínában érhető el, de ha a korábbi gyakorlatot folytatja a Honor, akkor előbb-utóbb - ha nem is ezen a néven - nálunk is megjelenhet. A Dimensity 900-as chipset köré épülő, 5G-s telefon 120 Hz-es képfrissítésű kijelzőt és 66 wattos gyorstöltést kínál minimum 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett úgy, hogy a Honor további 2 GB virtuális memóriát tud allokálni a belső tárhelyből az alkalmazások számára.


[+]

Hátul jókora, kör alakú kamerakiképzést fogunk látni, amiben ugyan van pár szenzor, de lényegében a 64 megapixeles főkamerán kívül a többi inkább csak dísz. A 2-2 megapixeles makró és mélységszenzor funkcionálisan nem sokat tesz hozzá a képességekhez. Az előlapon 16 megapixeles a szelfikamera, az ujjlenyomat-olvasó oldalra került, a 3,5 mm-es jack csatlakozó pedig nem maradt ki a repertoárból.


[+]

Mindezért a kínai piacon 90-120 ezer forint közötti összegnek megfelelő helyi valutát kérnek el kiszereléstől függően, ami egyébként nem számít kiemelkedően jó árnak, az európai forgalmazás során esetlegesen rárakodó többletterhekkel együtt már nem biztos, hogy versenyképes lenne felénk is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Hirdetés