Megérkezett az Első Nagy Funkciókiterjesztés a Google-től

A gyártó folyamatosan bővíti a korábbi modellek tudáslistáját a legújabb készülékek funkcióival. Ez a Pixel feature drop.

A Google Feature Dropnak hívja azt a frissítéscsomagot, amely lehetővé teszi a legújabb modellek egyes funkcióinak elérését a régebbi készüléken is. A kiemelkedő hatékonyságú Recorder már elérhető a Pixel készülékekre, a Ne zavarjanak mód gesztusvezérlése pedig a Digitális jóllét bétájában bukott le, így már a második generációs Pixel felhasználók is élvezhetik a frissítés után.

A legújabb funkciók régebbi modellekbe költöztetése jó ötlet a termékciklus meghosszabbítására és a Google garantált két éves szoftvertámogatásán és három éves biztonsági frissítésein túl időtállóvá és korszerűvé teszi a megelőző generációkat is. Nyilván a videóhívás közben mostantól elérhető 90 Hz-es képfrissítést a Pixel 2 nem fogja tudni abszolválni, de az utólagosan is eszközölhető háttérelmosás (Portrait Blur) azért nem okoz gondot a korábbi modelleknek sem.

A Pixel 4-es szériában a frissítést követően a videóhívások kezelése is kényelmesebb lesz az adaptív fókusszal, ami igazodik a környezethez és a beszélőhöz. A felhasználó mindaddig a középpontban marad, amíg valaki be nem lépe a társalgásba, a rendszer ilyenkor automatikusan módosítja a fókuszt és a látóteret. Szintén a 4-es Pixelek esetében lesz elérhető az AI alapú hálózati instabilitást kompenzáló funkció, ami elégtelen vétel esetén megpróbálja gépi tanulás alapján kiegyenlíteni a hang akadozását a következő hang kvázi megtippelésével.

A Google Duo videóhívások esetén viszont a Pixel 2, 3 és 4-es szériára is elérhető lesz a háttér elmosása. Ez segíthet a mozgalmas irodai háttér, esetleg a mögöttünk uralkodó káosz kiiktatásában. A Google legalábbis melegen ajánlja rendetlenség esetén. Az Android 10 újításként bemutatott offline feliratozást (Live Caption) a Pixel 3 és Pixel 3a felhasználók várhatják, a Digitális jóllétről már volt szó, a Fókusz mód időzíthetőségét pedig minden készülék megkapja a második generációs Pixelektől kezdve.

A frissítés nem csak a legújabb funkciókat teszi elérhetővé a korábbi modellekre, de továbbfejlesztett memóriakezelést is ígér, amivel valódi párhuzamos feladatvégzésre is lehetőség nyílik, mivel az új algoritmus hatékonyabban tömöríti az alkalmazások gyorsítótárban lévő adatait.

Azóta történt

  • Fedélzeti kamera lehet a telefonokból

    Legalábbis a Google Personal Safety alkalmazás legújabb verziója tartalmaz egy ilyen, merőben új funkciót, bár a Google hivatalosan egyelőre nem jelentette be.

Előzmények

Hirdetés