Már-már "túl" biztonságos az UMi Iron Pro

Bemutatkozott az UMi újdonsága, mely az Iron Pro névre hallgat, és rendkívül minőségi anyaghasználattal és más biztonsági extrákkal hívja fel magára a figyelmet. Az előlapi üvegen kívül teljesen fémből építkező készülékház hátulján ugyanis egy ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, mely elvileg 0,32 másodperc alatt képes felismerni a biometrikus azonosítónkat. Már ez sem rossz hívószó, a cégnél nem álltak meg ennyinél, hiszen egy szivárványhártya szkennelésre alkalmas Eyeprint ID szenzorral is felvértezték az eszközt, így biztosak lehetünk benne, hogy rajtunk kívül más aligha fogja feloldani a zárolt képernyőt. Apropó kijelző, a 7,9 milliméter vékony mobil előlapjára egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontású panel került.


[+]

Az Iron Pro két SIM-et kezel, mindkettő támogatja a Cat.4-es LTE hálózatokat,  így 4G esetén maximum 150 Mbps-os mobilnetezés lehetséges. Az egyik kártyafoglalat egyébként microSD-ként is használható, ha a 16 GB-os adattároló nem lenne elég. A phablet repertoárját képezi a kétcsatornás, 802.11a/b/g/n szabványú WiFi, valamint az USB Type-C csatlakozó. A hardveres erőforrást a MediaTek MT6753 chipset biztosítja, az 1,3 GHz-en pörgő processzor nyolc Cortex-A53 magot tartalmaz, a grafikus gyorsítást a Mali-T720 végzi, RAM-ból pedig 3 GB jutott. Az Android 5.1 operációs rendszer feltelepítése egy dolog, de az UMI Rootjoynak köszönhetően számos ROM közül lehet választani, köztük a CyanogenMod, a MIUI 6, vagy éppen a Yun OS megoldásával.


[+]

Ami a kamerás képességeket illeti, hátulra egy 13 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű Sony IMX 214 fényképező került, dupla ledes villanóval megtámogatva, az előlapi OmniVision OV8858 szenzor pedig 8 megapixeles és f/2.2 apertúrájú. Az UMI a DAC-ra is odafigyelt, állítólag zajmentes zenélést biztosít fülesen keresztül a mobil, a 3100 mAh kapacitású akkumulátortól pedig 1-2 napos üzemidőt várhatunk. A készülék 180 dollárba kerül, ami előzetes költségek nélkül átszámolva mindössze 50 ezer forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • UMi

Előzmények

  • Ujjlenyomat-olvasóval érkezik az UMi Hammer S

    Hivatalosan még nem mutatkozott be, de a gyártó Facebook-oldalán már felbukkant az UMi Hammer S, ami ujjlenyomat-olvasót is kap.

  • Két kijelzővel érkezik az Umi Zero 2

    Az Umi Zero folytatásáról túl sok mindent még nem közölt a feltörekvő gyártó, az viszont jól látszik az első hivatalos képeken, hogy az inspiráció forrása az orosz Yotaphone.

  • UMi Zero - Zorro álarca

    A kínaiak üdvöskéje kellemes felhozatallal támad, ám az 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt és a nyolcmagos processzort az akkumulátor nem bírja annyira.

  • UMi X3 - umiverzum

    Kínából érkezett, papíron meglepően sokat tud, többféle módon is be lehet szerezni, de messze nem hibátlan. Egy a sok közül, de a paletta felső részéről kiválasztva.

Hirdetés