Lite verzió is készül a Nubia Z17-ből

Hirdetés

A ZTE gyártósorairól legördülő Nubia Z17 csúcskategóriás hardverrel és dupla hátlapi kamerarendszerrel startolt hó elején. A Qualcomm Snapdragn 835 mellé minimum 6, de a prémium verzióban 8 GB rendszermemóriát pakoltak, a hátlapi kameramodulok pedig 23 + 13 megapixeles szenzort rejtenek kétszeres optikai zoommal, a telep pedig már a Quick Charge 4+ szabványa szerinti tempóban regenerálódik. Ennél mondjuk nem nehéz lájtosabb verziót kitalálni, meg alapvetően nem is oktalanság.


[+]

A kínai Hírközlési Hatóságnál fel is tűnt a NX591J modellszámú eszköz, ami vélhetően a Z17 Lite variánsa. Megegyező képátlójú és felbontású panel mellett a készülék minimálisan nagyobb, a TENAA szerint 152,8 x 72,55 x 7,95 milliméter, viszont könnyebb egy kicsit (169 gramm). A lapkakészletet nem nevesíti az adatbázis, a maximum órajel viszont 2 GHz-en tetőzik, valamint az akkumulátorból is faragtak egy keveset, ami így 3100 mAh. A második kameramodul 12 megapixelesnek tűnik, de nem elképzelhetetlen, hogy a képalkotás azonos hardveres alapokon nyugszik majd.


[+]

A Nubia Z17 szintén C.Ronaldo nevével fémjelzett eszköz, ami már a Nubia Z17 mini kampányában is eléggé bejött a gyártónak. A Z17 sem volt kevésbé sikeres, a ZTE adatai szerint 10 ezer darabot 51 másodperc alatt szórtak el az első értékesítési hullámban, vegyesen a nettó 121 ezer forintért vesztegetett 6/64 Gb-os kiszerelésből, a 137 ezer forintos 6/128 GB-os eszközből, illetve a 8/128 Gb memóriakiosztású 160 ezer forintos készülékből. Az ikonikus, bár vitatott esztétikájú piros home gomb és kamerakáva látszólag marad, árról vagy megjelenésről eddig egyebet nem tudunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Nubia Z17 mini - nem a méret a lényeg

    A ZTE almárkájának idei csúcsmodellje mini verzióban is kiadásra került, ami még mindig remek teljesítményt jelent, csak fizikailag kisebb és szerényebb hardver intézkedik.

Előzmények

Hirdetés