Hirdetés

LG blog: Kezünkben az Optimus L7

Szépen lassan megérkeznek hozzánk az Optimus L széria tagjai, a legutóbbi L3 után most a paletta legerősebb tagja, az L7 vendégeskedik szerkesztőségünkben. Tesztalanyunk elegáns külsővel és magas fényerejű NOVA kijelzővel operál, mindezek mellé pedig Ice Cream Sandwich operációs rendszer társul.


[+]

125,5 x 67 x 8,7 milliméteres méretekkel és 122 grammos tömeggel rendelkező készülék egy műanyag házba van csomagolva, a hátlap matt fekete plasztikja érdes felületet kapott. Az előlapon egy 4,3 hüvelykes, 480 x 800 képpontos felbontású NOVA kijelző terpeszkedik, a megjelenítő alatt pedig három gomb (vissza, főképernyő és beállítások) található. Az előlapon bal felül egy fixfókuszos kamerát találunk, amely elsősorban videótelefonálásra használható. Fotózásra inkább a hátlapi fényképezőt érdemes használni, az 5 megapixeles, autofókuszos kamera mellett egy LED segédfény is helyet kapott.

A borítás alatt egy 45 nanométeres csíkszélességű Qualcomm MSM7227A Snapdragon lapkakészlet található. A chipset tartalmaz egy ARMv7 utasításkészletű, Cortex-A5 családba tartozó, 1 GHz órajelű processzort és egy Adreno 200 grafikus gyorsítót, ezek mellé 512 MB RAM-ot kapunk. A belső tárhely kapacitása 4 GB (a felhasználó számára körülbelül 2,7 GB érhető el), ezt microSD-kártyával lehet bővíteni. Adatkommunikációs szempontból jó a helyzet, a szokásos WiFi, Bluetooth és a-GPS trió mellett olyan extrákat kapunk, mint a DLNA, a WiFi Direct, az internetmegosztás képessége, az NFC-támgoatás és a 7,2 Mbps sebességű HSDPA-kapcsolat lehetősége.

A telefonon az Android rendszer legújabb, Ice Cream Sandwich névre hallgató variánsa fut, a gyári felhasználói felületet egy saját megoldásra cserélte az LG. Az új UI az átrajzolt felületek mellett egy egyedi képernyőzárat, lecserélt ikonkészletet, egy rakat extra szoftvert és jó néhány bónusz minialkalmazást tartalmaz, a külcsín mellett néhol a gyári programok funkcionalitása is bővült. Egyelőre ennyit árulunk el a legújabb Optimus készülékről, a részletes teszttel a hét második felében jelentkezünk.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés