Látványos Android N animációk, Chrome két ablakban

Gőzerővel készül az őszi startra a legújabb Android főverzió, és az N kódjelű, édességes névvel vagy verziószámmal még nem rendelkező rendszer Developer Preview béta változatai már márciustól elérhetők, hogy a fejlesztők és a gyártók minél előbb kiismerhessék és beépíthessék az újdonságokat.

Osztott képernyős módban a Chrome lapokat az egyik oldalról át lehet húzni a másikra
Osztott képernyős módban a Chrome lapokat az egyik oldalról át lehet húzni a másikra [+]

Az Android N-től végre alapból elérhető lesz az ablakos és osztott képernyős mód, ami phabletek és tabletek kedvelőinek remek hír, és a harmadik Developer Preview frissítéstől kezdve két Chrome lap is egymás mellé tehető a fent látható módon. Sőt: nemcsak arról van szó, hogy a gyári böngésző képes az osztott képernyő mindkét oldalán futni, a füleket megragadva egy-egy lap az egyik oldalról a másikra húzható, pont, ahogy számítógépen.

Az Android Lollipoptól kezdve a Material Design stílus határozza meg a zöld robotos rendszer küllemét, amely visszafogott, ám annál kellemesebb apró animációkkal és átmenetekkel teszi mozgalmasabbá a felület kezelését. A fenti, lassított videót a GeekCeption készítette, ugyancsak Android N DP-t futtatva.

Hirdetés