Körséta a Samsung tesztlaborjában

A Samsung Megbízhatósági Tesztcsoportjának központjába látogathat el mindenki, akit érdekel, miféle tartóssági és biztonsági teszteken mennek keresztül a gyártó termékei. Ezek főleg a hétköznapi felhasználás viszontagságait imitálják. Különösen aranyos a farmernadrágba bujtatott mechanikus fenék, amelyik párszor ráül a mobilokra a biztonság kedvéért. A szövegek annyira nem érdekesek, inkább a képanyag a lényeg, de azért nagyjából mondjuk, hogy mit fűztek hozzá.

Képminőség
Képminőség [+]

A fotografikus idegenvezetés a képminőséget tesztelő laborban kezdődik, ahol mennyiségi és kvalitatív vizsgálatok is folynak. Például mesterséges nappal.

Akusztikai labor
Akusztikai labor [+]

A hangminőséget visszahngmentes kamrában és életszerű körülmények között is tesztelik, az összes elérhető felhasználási módon. Péládul Bluetooth headsettel, kihangosítva vagy zajos környezetben hagyományos módon telefonálva. Az eredményeket számítógépes elemzést követően használja fel a fejlesztőcsapat.

Hőteszt
Hőteszt [+]

A hőtermelést speciális hőkamerával vizsgálják erőforrásigényes alkalmazások vagy komoly grafikai igényű játékok futtatása közben. Nem csak a hőmennyiséget, de a hőtermelés helyét és a hőeloszlást is figyelik.

Esésteszt
Esésteszt [+]

Az esések készülékre gyakorolt hatását nem csak úgy nézik, hogy különböző magasságból, különböző szögekben, eltérő felületekre dobják a tesztpéldányokat, de a becsapódást is rögzítik szuperlassításban. Így egész jól lehet látni, pontosan mi és hogyan történik a földetéréskor.

Tartóssági teszt
Tartóssági teszt [+]

A tartóssági teszt során hétköznapi kihívások elé állítják a készüléket, például valaki ráül, vagy alacsony magasságból leejtve lebukdácsol pár lépcsőfokot. A mechanikus alkatrészek (például fizikai gombok, SIM-tálca) tartósságát, valamint a csatlakozók várható élettartamát is itt vizsgálják.

Vízállóság
Vízállóság [+]

A vízállóságot az IP minősítésnek megfelelő mélységben és időre merítik alá, míg az úszáshoz is ajánlott eszközök, mondjuk okosórák vagy fitnesz karpántok 5 atmoszféra nyomásnak vannak kitéve.

Környezeti szimuláció
Környezeti szimuláció [+]

A környezeti teszteket speciális kamerákban végzik, amelyekben különböző éghajlati és hőmérsékleti körülményeket szimulálnak. A többi kép a galériába került!

Előzmények

Hirdetés