Korrekt áron mutatkozott be a Motorola Edge 30

A Pro verziónál lényegesen kedvezőbb áron, de még így is erős specifikációval érkezett meg a széria alapmodellje.

A vártnál kedvezőbb áron és a Motorola Edge 30 Pro-hoz képest meglepően kevés kompromisszummal mutatkozott be a széria alapmodellje. A kijelző és a kamerarendszer például ugyanolyan kvalitásokkal rendelkezik, technikailag a lapkakészleten és pár apróságon spórolt csak a gyártó, ehhez képest majdnem fele akkora összeg került az árcetlire. Az Edge 30 valamivel kisebb (159,38 x 74,236 x 6,79 mm), mint a Pro, ez kisebb akkumulátort (4020 mAh) is jelent, a gyorstöltés maximum teljesítménye pedig csak 33 watt.


[+]

Olyan sok áldozatot viszont tényleg nem kell hozni a jóval kedvezőbb árfekvésért cserébe. A csúcsszett helyett itt most egy 5G-képes Snapdragon 778G+ dolgozik 8 GB rendszermemóriával és 128 vagy 256 GB belső tárhellyel. A dual SIM, az NFC, a Dolby Atmos sztereó hangszórók, a Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2 ugyanúgy adott, a Type-C port viszont csak 2.0-s szabványú, így a Ready For asztali nézetet vezetékmentes formában tudjuk használni.

Hirdetés

[+]

A kijelző csak méretben tér el, a 144 Hz-es, FHD+ felbontású HDR10+ AMOLED panel itt 6,5 hüvelyken terül el, ide került az optikai ujjlenyomat-olvasó is, a szokásos helyen viszont csak egy 32 megapixeles quad-Bayer szelfiegység dolgozik, videózás esetén akár 4K 30 fps minőségben.

A hátlapi kamerarendszer viszont ugyanaz, mint a Pro modellé, megvan az 50 megapixeles, optikailag stabilizált főkamera és az 50 megapixeles, autofókuszos ultraszéles látószögű is, ami értelemszerűen a makró szerepkört is viszi, illetve a 2 megapixeles portré egység sem maradt le. Mindössze a videófelbontás maximuma áll meg 4K felbontásban 30 fps képkockaszámnál mindkét látószög esetében.


[+]

6,79 milliméter vastag, mindössze 155 grammos készülék IP52-es cseppállósággal rendelkezik és a legfrissebb, 12-es Androiddal felszerelt. A jack csatlakozóról és a vezetékmentes töltésről sajnos le kell mondani, cserébe ját a 33W TurboPower töltőadapter, az alap memóriakiszerelés ára pedig megáll 450 eurónál, ami átszámolva 169 ezer forintot jelent. A haza árat és elérhetőséget igyekszünk mihamarabb kideríteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés