Költségeket farag a Motorola

Ahogy korábban már beszámoltunk róla a Motorola gazdasági mutatni sajnos az előző negyedévben sem jártak az egekben, sőt leginkább csökkenések és visszaesések voltak láthatnak a gyártó kimutatásaiban. Az azt megelőző negyedév sem hozott sokkal többet a konyhára, ráadásul megtörtént az is amit a piaci elemzők már jó előre jeleztek: a Samsung negyedéves eladásai meghaladták a Motorola által elért eredményeket.

Talán mindezek együtt vezettek oda, hogy a világ immáron csak harmadik legnagyobb gyártója igen komoly költség lefaragásokra szánta el magát. A bejelentés szerint 2007 végéig 15%-al kívánja csökkenteni a kutatás és fejlesztésre fordított keretösszeget.

A gyártó ezen lépése mindenképp különös, hiszen modelljei eddig sem a korukat megelőző fejlesztésekről voltak híres, hanem gyakorlatilag végeláthatatlan szériákban adta ki a kisebb mértékben ráncfelvarrt modelljeit és csak az utóbbi pár hónapban látszott úgy, hogy sikerül túllépni ezen szokásain. Ugyanakkor a fejlesztési költségek ekkora csökkentése félő, hogy ismét visszaveti a gyártót, márpedig az az eladások további csökkenését hozhatja óhatatlanul is maga után.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés