Kivezeti a külső audiomárkákat az Apple

Nem lesz többé Sonos, Bose és Logitech termék az Apple saját boltjaiban, mostantól csak a saját és a hozzájuk tartozó Beats márkanév alá tartozó termékeket árulják.

Az Apple online áruháza egyre kevesebb idegen márkát vonultat fel a különféle tartozékok ligájában is, az utóbbi években szép lassan kikopott a Bowers & Wilkins, illetve a Bang & Olufsen is, és bár eddig elérhetők voltak a Sonos, a Bose és a Logitech termékei audiós fronton, ezek mostantól megszűntek. A lépés tulajdonképpen várható volt, hiszen a cégnek egyre kevesebb szüksége van arra, hogy ilyen termékeket tartson: a Beats már nagyon régóta hozzájuk tartozik, és a saját márkaévvel ellátott hangkeltőikből is egyre több van, gondolhatunk itt az AirPodsokra, vagy akár a HomePodra is.

Érdekesség ugyanakkor, hogy ha visszaemlékezünk 2014-re, akkor a FitBit termékeket is pont az Apple Watch bejelentése előtt nem sokkal vette ki saját áruházából az Apple, ez a döntés pedig a mostani helyzetre kapcsolva sejtet valamilyen új terméket: elképzelhető, hogy lassan tényleg bemutatják az AirPods Studio fejhallgatójukat, és várjuk a kisebb változatát a HomePodnak is. A hírre egyébként azonnal reagált a tőzsde is, a Sonos részvények értéke 7%-ot esett a hivatalos bejelentés után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés