Kiszivárgott az LG G3 specifikációja

Nem mondhatni, hogy az LG különösebben nagy titokként kezelné a G3 létezését, hiszen a készülékről nemrég kiszivárgott annak teljes specifikációja, ami a szintén kijutott sajtóképekkel kombinálva azt jelenti, hogy minden fontos részletet lehet tudni a koreaiak következő csúcsmodelljéről.

A 146,3 x 74,6 x 89, milliméteres, Android 4.4-t futtató készülék 5,5 hüvelykes képátlójú, QuadHD (QHD) felbontású, tehát 2560 x 1440 pixeles IPS-érintőkijelzőt kap majd, 538 ppi-s pixelsűrűséget ígér RGB elrendezés mellett, aminek kapcsán nehéz szavakat találni. A RAM mérete 3, a belső tárhelyé 32 GB lesz (microSD-ről nincs említés), a megfelelően gyors működésről pedig egy Qualcomm Snapdragon 801-es SoC gondoskodik majd, bár korábban arról szóltak a hírek, hogy már a 805-ös verziót kapja a masina. Természetesen adatkommunikációs téren sem kell majd szégyenkeznie a hátulgombolós újdonságnak, az LTE és az LTE-A támogatás mellett 4.0-s Bluetooth és NFC is kerül majd bele. Az USB viszont csak 2.0-s lesz, a GPS és a GLONASS létezését pedig nem említik a kiszivárgott képek, de ettől függetlenül gyakorlatilag biztosra vehető a létezésük. Az akkumulátornál kereken 3000 mAh-t kapunk majd és sok helyen arról is írtak, hogy nem fogja nélkülözni a fémet sem a készülékház burkolata.

A hátlapi kamera természetesen továbbra is optikailag stabilizált, felbontása 13 megapixeles. Az előlapi kamera viszont nem ígérkezik pixelbajnoknak, de az egyik kiszivárgott képkocka alapján az LG a viszonylag alacsony, 2,1 megapixeles felbontás ellenére is kiemeli a selfie felvételek készítésének lehetőségét. Ennek kapcsán egy innovatív exponálási módszerre is fény derült, a gomb megnyomása helyett az is elég lesz, ha kezünket ökölbe szorítjuk; hogy pontosan melyiket és hogyan, arra azért még kíváncsiak vagyunk, ahogy persze a képminőség is kérdéses. Egyébként nem csak a képi világra, hanem a hangzásra is odafigyeltek a koreai mérnökök, amire az 1 wattos hangerejű hangszóró a a bizonyíték.

A készülék hivatalos bejelentésére már nem kell sokat várni, május 27-én San Franciscóban, New Yorkban és Londonban is tartanak majd egy sajtóeseményt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG L70 - nem pejoratív koppintás

    Gazdag szoftvercsomaggal, kopogtatós funkciókkal és KitKattel érkezett meg az LG új ötvenezrese, ám a szerény hardver és a néhány apró hiba rontja az összképet.

  • Sajtóképeken az LG G3

    Minden árnyalatában megmutatta magát az LG rövidesen leleplezésre kerülő csúcsmobilja.

  • LG G3 beharangozó érkezett

    A dél-koreai gyártó hivatalos kisfilmjében látható apró részletek is alátámasztják a korábban megszellőztetett fotók eredetiségét.

  • Sajtóképen az LG G3

    A számos kémfotó és puzzle részlet után végül hivatalos sajtóképen is felbukkant az LG rövidesen debütáló csúcsmobilja.

Hirdetés