Kirin 990-et kapott a Huawei P40 4G

Lassan aktuális a P50-ek bemutatója, de a gyártó a kínai piacon még egy 4G-s P40-alapmodellt is elindított, ami a csupaszítástól függetlenül sem lett túl olcsó.

Közel egy évvel az eredeti P40-széria bemutatója után, és mindössze néhány héttel a P50-család várható leleplezése előtt a Huawei hozott még egy P40-variánst, ez pedig a P40 4G, ami gyakorlatilag minden szempontból megfelel az eredeti 5G-s variánsnak, még a Kirin 990-et is megörökölte, de értelemszerűen nem 5G-s, hanem sima változatban, ami az adatkommunikációs képességeken túl kicsit visszafogottabb processzor-órajeleket mutat: két Cortex-A76 teljesítménymag és a négy energiatakarékos Cortex-A55 mag tekintetében, viszont a legerősebb két Cortex-A76-ja ugyanúgy 2,86 GHz-es maximumra képes.

[+]

Megvan tehát a 6,1 hüvelykes Full HD+ OLED kijelző , az IP53-as készülékvédelem a fém-üveg szendvics kialakításban, adott az UFS 3-as tároló, és az 50 megapixeles, f/1,9-es, Leica lencsés, minden földi jóval megáldott főkamera, és a 8 megapixeles telefotó és 16 megapixeles ultraszéles segéd, ami így kiadja a három natív látószöget. Megmaradt az infravörös arcazonosítás, a 3800 mAh kapacitású akkumulátor 22,5W-os tölthetőséggel, viszont a variánsok száma jóval szűkösebb: kizárólag a 8/128 GB-os, a P40 esetén közepesnek számító memóriacsomag kapható belőle, illetve a színválaszték is a képeken látható kék és szürke opciókra korlátozódik. Belépő csúcsmodellként nem is annyira kedvező a kínai ára, 3998 jüan most körülbelül 185 ezer forintra váltható át.

Előzmények

  • Huawei P40 - kisebb nehézségek

    Nagyon jó minőségű telefon a P40, remek a mérete is, de vagy teljes Google rendszer kéne rá, vagy egy bitang jó ár. Egyik sincs.

  • Huawei P40 lite - kényszerpályán

    Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.

Hirdetés