Kipróbáltuk az ELMŰ-ÉMÁSZ appot

Hirdetés

Mondanunk sem kell, hogy napjainkban az okostelefonok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. Ezt külföldön már számos cég kihasználja; kevesen vannak, akiknek még ne lenne többek között iOS-re saját alkalmazása. Ez a hullám végre kis hazánkat is elérte. Az ELMŰ-ÉMÁSZ is beállt a sorba és kidobta saját alkalmazását, ami által bárhol intézhetjük ügyeinket. Maga a program öt menüpontból áll, amelyek az ügyintézéstől kezdve az energiatakarékossági tanácsokig igyekeznek minden igényünket kielégíteni.

A kezdőképernyőn a szolgáltatónk kiválasztása után a hírek menübe érkezünk. Túl sok hozzáfűznivalónk nincs ehhez, az ELMŰ-ÉMÁSZ-szal és az energiatakarékossággal kapcsolatos legfrissebb írásokat és trendeket olvashatjuk el.

Az ügyintézés pont alatt több opció is rendelkezésünkre áll. Megnézhetjük azt, hogy merre találhatóak a ügyfélszolgálati irodák. Ezt felettébb okosan egy térképen jelzi nekünk sőt, a helyzetünket meghatározva jelöli is a legközelebbit. Itt a bogyóra bökve megkapjuk a pontos címet és a nyitva tartási időt is. Az időpont-foglalásra vagy az online ügyintézésre nyomva az alkalmazáson megnyitja az áramszolgáltató honlapját, ahol folytathatjuk tevékenységünket. A maradék két pont is felettébb hasznos: a telefonos ügyfélszolgálatnál a telefonszámokon kívül egy leírást is kapunk arról, hogy a számokat nyomogatva melyik menüponthoz érkezünk, megspórolva ezzel nekünk a robothang lassú monológjának végighallgatását. Az utolsó pont teljes körű tájékoztatást nyújt arról, hogy bizonyos helyzetekben (költözés, szerződésfelmondás, fizetési mód változtatása stb.) mi az eljárás és milyen dokumentumokat kell magunkkal vinnünk.

A Számla menüpontra bökve kaphatunk egy kis fejtágítást arról, hogy mi is áll a heti/havi/éves számlán, továbbá az aktuális tarifákról is tájékozódhatunk. A menü része még egy áramdíj-kalkulátor, ahol kiszámolhatjuk, hogy a jelenlegi áramfelhasználással mennyit is költünk a szolgáltatásra évente.

Az Energia menüpont tulajdonképpen egy takarékosságra figyelmeztető szolgáltatás, itt kiszámolhatjuk, hogy a különböző elektronikai eszközeink stand-by módban évente mennyi kWh-t fogyasztanak és hogy ez mekkora költséggel jár. A Kilowattóra-kalkulátorral kiszámolhatjuk, hogy az összes elektromos eszközünket beleértve percenként és óránként mennyi Wattot használunk fel és ez mennyibe is kerül ez nekünk. Legvégül kitölthetünk egy takarékossági tesztet, aminek az eredményéből kiderül, hogy mennyire vagyunk tájékozottak az energiatakarékosság témakörében.

A legutolsó menüpont a kapcsolattartás funkciójának terhét viszi, itt e-mailben megírhatjuk a társaságnak az esetleges észrevételeinket, problémáinkat.

Egy korrekt, sokrétű programot rakott össze az ELMŰ-ÉMÁSZ, ami valóban képes lehet megkönnyíteni a dolgunkat, ráadásul spórolni is megtanít. Az alkalmazás ingyenes letölthető az AppStore-ból, beszerzése minden iPhone-nal, vagy iPod Touch-al rendelkező felhasználónak ajánlott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Hirdetés