MWC 2016: Kezünkben a Galaxy S7 edge

Hirdetés

Lezajlott a Samsung nagyszabású bemutatója, a Galaxy Unpacked, amelyről mi is részletesen írtunk, viszont, mivel két készülék is terítékre került, úgy gondoljuk, hogy a két oldalán lehajló kijelzővel felvértezett S7 edge megérdemel egy saját hírt, hiszen videónk és közelképünk is van hozzá. Bár küllemben sokat nem változott a mostani edge a tavalyihoz képest, a lekerekítettebb hátlap, a 3600 milliamperórás akkumulátor és az alig kiemelkedő kameralencse (amely immáron F/1,7-es rekeszértékű) az íveltebb hátlappal egyetemben előnyösebb külsőt eredményez, a kézkomfort szempontjából mindenképp.

A kijelző típusa maradt Super AMOLED, a felbontás pedig 1440 x 2560 pixel, és ennek örülünk is, mert a tartalmak hihetetlenül élesek, és nem éreztük úgy az S7 edge-et kézbe fogva, hogy mondjuk a 4K felbontás szükséges lett volna. A betekintési szögekkel és a színekkel is elégedettek voltunk. Hardveresen minden adott a remek működéshez, hiszen a Snapdragon 820 és az Exynos 8890 teljesítménye is roppant ígéretes, a gyors működésből pedig a 4 gigabájt RAM és a 32/64 gigabájtos UFS 2.0-s tárhely is kiveszi a részét.

Az S7 edge kényelmesen simul a kézbe, és egy kézzel is lehet kezelni
Az S7 edge kényelmesen simul a kézbe, és egy kézzel is lehet kezelni [+]

Kíváncsiak vagyunk a 12 megapixeles hátlapi kamera minőségére, amely ugyan kisebb felbontású, mint amellyel az elődöt felszerelték, ám a nagyobb szenzorpixelek jobb esti képességeket ígérnek. A kezünkben kifejezetten gyorsan működött az auto- és érintőfókusz, és az exponálás sem járt semmilyen késedelemmel. Mivel a készülék március 11-én piacra kerül Magyarországon, igyekszünk az MWC után nekifogni a tesztnek, hogy minél előbb éles használat mellett is véleményt alkothassunk a legújabb Galaxy edge-ről.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Hirdetés