Hirdetés

Kész az első stabil Android 13 béta

A Google új gyorsfeloldással is készül, amely a Pixel Watchcsal debütálhat.

A tervek szerint halad az Android 13 kódolása, és az előzetes fejlesztői, majd korai béta változatok után elért a következő rendszerverzió a stabil béta szakaszba. Azért, hogy egy kis zavar keletkezzen, a friss verziót a Google Beta 3 névvel jelöli, amit elvileg még egy kiadás előtti változat követ, aztán jöhet a véglegesnek szánt Android 13 csomag.


(forrás: Android Developers) [+]

A stabil platformverzió elsősorban a fejlesztőknek fontos lépcsőfok, mert az új rendszerváltozat végleges API-jait kínálja. Az Android 13 amúgy a biztonság és adatvédelem oldaláról is hoz előrelépéseket, illetve natív támogatást a HDR videóknak vagy a Bluetooth LE Audiónak. A publikum valamikor ősz elején kaphatja meg az új zöld robotos köntöst.


(forrás: Google) [+]

A Google egy másik újítással is készül, amely valószínűleg független az Android 13-tól: a jelszó tárolásra és okoskütyüs feloldásra is használatos Smart Lock funkciót hamarosan leválthatja a Smart Unlock, legalábbis a közelgő Pixel Watch esetében. Ez nagyobb kontrollt jelenthet a telefon biztonsága felett az óraképernyőről – például nem csak az lehet opció, hogy amikor a két eszköz egymáshoz kapcsolódik, ne kelljen feloldani a képernyőzárat, hanem az óráról zárolni is lehet a mobilt. A készülő funkcióra a 9to5Google bukkant rá a kóderdőben, ahonnan a Google Pixel Watch alkalmazásra is talált célzásokat, ami független lehet a WearOS apptól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés