Kellemetlen baleset szereplője a Lenovo

Hirdetés

A Twitteren tette közzé a Vigneshwaran V A nevű felhasználó a fotókat elfüstölt Lenovo Vibe K4 Note típusú készülékéről. A bejegyzés szerint a felrobbanó eszköz mindössze 30 centire volt a tulaj kollégájának asztalától, feltehetően azonban senki nem volt a közelben, de legalábbis nem sérült meg. Mert az valószínűleg nem egy privát Twitteren jött volna le.


[+]

Több, mint valószínű, hogy az eset teljesen egyedi, mivel a Lenovo tavaly januárban mutatta be a mellesleg kifejezetten népszerűnek bizonyuló phabletet, de hasonló balesetről még senki nem számolt be. Pedig a készülék már a startot követően igen kelendő volt: instant 200 000 előrendelés érkezett a bemutatót követő pár napban, majd a VR szemüveggel kínált csomagból is hamar elfogyott az első fél millió példány. Az ázsiai piacon népszerű phablet a Lenovo Vibe K3 Note utódja, ami olvasói felajánlásnak köszönhetően nálunk is megfordult, mi pedig tetszésünket fejeztük ki.


[+]

A K4 Note szintén nem alaptalanul közkedvelt, középkategóriás termékhez képest kifejezetten jó felszereltségű készülék. Olyan mértékű túlmelegedési problémáról nem nagyon számoltak be az elmúlt másfél évben, ami robbanáshoz vezetne, noha a bejegyzés alatt többen egy olyan ismert bugot okolnak, amely nyilvánvalóan hőtermelési problémákat okoz. A Lenovo reagált a Twitter bejegyzésre, sőt a szerencsétlenül járt eszközt már el is szállították, hogy kivizsgálhassák az esetet. Azt nem tudjuk, hogy az eszköz töltőn volt-e, mindenesetre a vizsgálat folyamatban van és az előzetes információk alapján az akkumulátort megsérthette valami hegyes eszköz. Ez látható külsérelmi nyom nélkül sem kizárt, mivel a hátlap eltávolítható, csak maga az akkumulátor nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés