Jövőre halasztották a OnePlus 7 Android 11 frissítését

Az öröm az ürömben az, hogy már nincs sok hátra 2020-ból.

Ha szimplán beolvasom az Android Police címét (elhalasztották a OnePlus 7 és 7T Android 11 frissítését, minden bizonnyal a jövő évre) sokan csalódottan sóhajtanak fel, mert állítólag idén decemberre ígérte a gyártó. Ugyanakkor eleve egy régebbi mobilpárosról van szó, úgyhogy már egyáltalán az jó hír, hogy korán elkezdtek dolgozni az update csomagon, plusz 2021 már tényleg nincs messze, bár az új startdátumot nem közölte a gyártó. A késés forrása a OnePlus kínai nyelvű fóruma szerint a titkosítást feloldó kódban keresendő, melyen még reszelni kell a Qualcommal karöltve, amely egyébként a minap jelentett be gyorsabb és hosszabb távú Android főverzió támogatást, ám csak a Snapdragon 888 és az újabb lapkák esetében.


Biztosan lesz Android 11 a OnePlus 7T-re, a startdátum némi problémamegoldás miatt azonban még bizonytalan [+]

A OnePlus mindenesetre hamar orvosolhatja a hibát, és jöhet előbb a Kínában HydrogenOS néven futó rendszer béta tesztje, majd a hivatalos frissítés közzétele, aztán az OxygenOS Android 11 frissítése a két OnePlus 7 esetében. Egyelőre nem tudni, mindez hogyan érinti a Pro modelleket, mindenesetre rohanni már csak azért sem kell, mert nem egy hibás frissítést adott már ki a Never Settle gyártó elhamarkodottan, hogy aztán visszavonja. A lényeg: lesz Android 11 a tavalyi készülékekre, csak nem tudjuk pontosan, hogy mikor.

Előzmények

  • OnePlus 7T - távolról pont tökéletes

    Messziről roppant megkapó a matt kék 7T, amely tripla hátlapi kamerát, Snapdragon 855+-t és 90 Hz-es képfrissítést kínál, ám közelről már előbújnak a problémák.

  • OnePlus 7 - magabiztos folytatás

    Szerényebb tudású, mint Pro fivére, ám kellemesebb méretével és árával a OnePlus 7 lehet sokaknak az ideális választás, egy-két hiányosságot bevállalva.

Hirdetés