Ismét adatbiztonsági problémák adódtak a OnePlus webshopjában

A mostani eset közel sem olyan súlyos és főleg nem kerül annyiba, mint a legutóbbi incidens, de a vásárlók adatai ismét illetéktelen kezekbe kerültek.

Hirdetés

A OnePlus biztonsági csapata tájékoztatta a felhasználókat, hogy egyes megrendelésekhez kapcsolódó személyes adatok harmadik félhez kerültek, nyilván bármiféle jogosultság nélkül. Alapvetően nem akkora a baj (legalábbis pénzbe biztosan nem kerül), mint amikor közel negyvenezer vásárló konkrét bankkártyaadatait halászták le az oldalról, de így is kellemetlen.


[+]

Az eset nyilvánosságra hozását megelőzően e-mailben értesítették az érintett felhasználókat, akik neve, e-mail címe, telefonszáma és szállítási címe került illetéktelenek kezébe. Tehát, aki nem kapott tegnap vagy ma e-mailt, annak nem kell aggódnia, például kéretlen levelek áradata miatt. A OnePlus megerősítette a biztonsági rendszert, az illetékes hatóságokkal együtt vizsgálják az ügyet, illetve határozottan kijelentik, hogy fizetési információk ezúttal véletlenül sem kerültek ki. Egyébként nem az első eset, hogy adatbiztonsági aggályok merültek fel a OnePlus-szal kapcsolatban, csak akkor pont a gyártó gyűjtögetett érdekes információkat.

Előzmények

  • Elnézést kér a OnePlus

    Több, mint 40 ezer felhasználó bankkártyaadatai kerültek illetéktelen kezekbe a OnePlus webshopjában való vásárlást követően.

  • Visszaélések a OnePlus webshopjában?

    A napokban többen is arra lettek figyelmesek, hogy a webshopban történő vásárlást követően illetéktelenek tranzakciókat végeztek bankkártyájukkal.

  • Érdekes adatokat gyűjtöget a OnePlus

    Kifejezetten érzékeny és igen konkrét adatokat közvetít a háttérben a OnePlus készülékek rendszere a gyártó egyik szerverére.

Hirdetés