Ilyen lehet a generatív AI a Galaxy S24-en

A One UI 6.1-gyel érkező AI trükkök remélhetőleg a korábbi modellekre is megérkeznek.

Már csak pár hét van a Galaxy S24 család január közepére tippelt bemutatójáig, és hiába friss még mindig párhetes One UI 6.0 bemutatónk, 2024 elejére elkészül a Samsung a 6.1-gyel is, természetesen a három csúcskészülékkel bevezetve. Újra az AI folyik a csapból és esik ki a szekrényből is, és a Samsung is előszeretettel emlegeti a mesterséges intelligenciát szoftveres megoldásai esetében.

(forrás: SamMobile) [+]

One UI 6.1 alatt a Galéria lehet a dolog egyik legfőbb nyertese: beléphet a képbe a háttérgenerátor, ahol különböző címszavak alapján alkothat az algoritmus látványos felvételeket, vagy mondjuk a témát felismerve megváltoztathatja egy kép időjárását, esetleg napszakját. A képszerkesztőben az AI által felismert objektumokat szabadon át lehet majd helyezni vagy másik felvételre másolni (valamilyen formában ez a One UI 6.0 alatt is működik).

[+]

Opció lesz továbbá a felvételek kiegyenesítése és hiányzó részletek kipótlása, amit egyébként sok képalkotó AI szoftver már remekül csinál. A Samsung Notes képes lehet hosszabb szöveg, jegyzet és kézírásos bejegyzések automata formázásra az átláthatóbb elrendezés érdekében, ahogy a szöveget listává is alakíthatja. One UI 6.1 alatt hívás közben fordíthatja le a hangot a fordító támogatott, másik nyelvre, az AI végül a hanghívás minőségét is feljavíthatja a háttérzaj kiszűrésével, ami szintén nem teljesen új a mobilvilágban. A lényeg: a Galaxy S24 szoftvere egy csokorba foghat egy sor AI funkciót, és ez is lehet a marketing főhangsúlya.

Előzmények

Hirdetés