Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8

Ahogy az már korábban várható volt, a Huawei a mai napon hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb készülékéről, mely a Mate 8 nevet kapta. A cég által csak egyszerűen a „legfejlettebb (saját) zászlóshajónak" titulált phablet azzal a Kirin 950 rendszerchippel érkezik, ami már több korábbi teszten is kiválóan teljesített, és képes volt felvenni a versenyt a Samsung megoldásával, az Exynos 7420 SoC-vel.

A teljesítményről nagyrészt a nyolcmagos processzor gondoskodik, ebben négy bivalyerős Cortex-A72 mag 2,3 GHz-en dübörög, és van négy 1,8 GHz-es Cortex-A53 mag is, ami sokkal kevesebb naftával is beéri. Mindezek mellett még egy i5-ös koprocesszort is tartalmaz a chipset, ami különösképpen energiakímélő, és akkor lép igazán működésbe, ha például zenehallgatásra kerül sor, vagy csak a telefon szenzorait kell figyelni, esetleg még navigáláskor is.

A lapkát a TSCM gyártja, méghozzá 16 nanométeres csíkszélességen és FinFET eljárással. A Mate 8 burkolata a repülőgépeknél is használt alumíniumból készült, az előlapon egy 6 hüvelykes, Full HD, azaz 1080 x 1920 pixel felbontású IPS kijelző kapott helyet (a szélek felé egy nagyon kicsit ívelődik az üveg), vagyis a Huawei továbbra sem nyit a QuadHD felé. A hátlapon két érdekességet is felvonultat a phablet, az egyik a 16 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű, Sony IMX298 szenzorral ellátott fényképező, valamint a több korábbi modellben rendre jól teljesítő ujjlenyomat-olvasó.

Az előlapi Sony IMX179 kamera f/2,4 apertúrájú, 8 megapixelben képes fotózni. A gyártó kétféle verzióban kínálja csúcsmodelljét, a 32 GB-os adattárolóval rendelkezőben 3 GB, a 64 GB-os tárhellyel felvértezettben pedig 4 GB RAM kapott helyet. Az energiaellátásról egy igencsak méretes, 4000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A Mate 8 Kínában lesz elérhető 2016 első negyedévében, a megjelenésről és az eszközről a Las Vegas-i CES kiállításon további információkat a Huawei.

Azóta történt

  • Ilyen élőben a Huawei Mate 8

    Nemcsak hivatalos renderképek érkeztek a mutatós és bivalyerős Huawei phabletről, a Mate 8 egy kínai oldal jóvoltából hús-vér formában is megcsodálható.

  • Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950

    Remekel a Kirin 950 a teljesítménytesztekben: a friss HiSilicon rendszerchippel felszerelt Huawei Mate 8 immáron hivatalosan is AnTuTu rekordot döntött.

  • CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal

    Ha már volt egy szusszanásnyi időnk, kicsit zsúfolt körülmények között videóra vettük a kínai gyártó csúcsmodelljének működését, plusz készítettünk pár fotót is vele.

Előzmények

Hirdetés