Így jár, aki a metrón nyomkodja az új Pixelt

Torontóban már másodjára bukkan fel a Google ősszel várható referenciamobilja. A telefont a MobileSyrup olvasója szúrta ki, de már többször is feltűnt a kanadai forgalomban. A képek alapján jó eséllyel tényleg a Google Pixel 3 XL-ről van szó, a prototípus egyszerű kivitelével ellentétben a jellegzetes, kettős osztatú hátlap is látható, a felső szegmensben szimpla kamerával és LED villanóval. Az egész kialakítás megfelel az eddigi értesüléseknek.


[+]

Így a viszonylag vastag szenzorsziget is, amin két kameramodul, hangszóró és szenzorok is kivehetőek. Az előlap eddig sem volt rejtély, legutóbb a megjelenítő alatt elhelyezett multimédiás hangszórót is sikerült megörökíteni. Ott viszont nehéz volt megállapítani, ténylegesen mekkora kávák maradtak a várhatóan 6,7 hüvelykes OLED panel körül. Alul látszólag igen nagy, de lehet, hogy a megjelenített tartalom (WhatsApp) miatt tűnik annak. A virtuális navigációs gombokat vélhetően gesztusvezérlés váltja az első, Android P-vel futó készüléken.


[+]

A Wylsa.com orosz lap képein ismét nem látszik jól az alsó él, a beállításokban viszont feltűnik az Active Edge szorító funkció, ami a készülék oldalának szorongatásával csinál dolgokat, itt konkrétan megnyitja a Google Asszisztenst. Az Aida64 igazolja a 6,7 hüvelykes, 1440 x 2960 pixel felbontású panelt, noha a méret tekintetében gyakran pontatlan a program, de a 3430 mAh-s akkumulátor reálisnak tűnik. A galériában lévő képeken a fehér színvariáció esetében a mentazöld bekapcsológomb is megmutatja magát.

Tesztkép a Google Pixel 3 XL kamerájával
Tesztkép a Google Pixel 3 XL kamerájával (forrás: Koroshev Instagram) [+]

A teljes képet Maxim Koroshev anyaga mutatja, aki nem csak jó minőségű fotókat készített a Google Pixel 3 XL-ről, de az Instagramra is feltöltött számos, a Pixel 3 XL kamerájával készült képet. Tény, hogy az Insta nem teljes felbontásban közli a fotókat, ez esetben számszerűleg 1800 x 809 pixel minőségben, de a Google HDR+ algoritmusának munkája azért érzékelhető, ránézésre a vonalélesség és a színek is rendben vannak a kifejezetten erős dinamika mellett.

Egyébként az is kiderült, hogy honnan került elő ez a rengeteg anyag. A 9to5Google exkluzív értesülései szerint egy ukrán orgazda árul, állítása szerint több Google Pixel 3 XL készüléket, darabját 2000 dolláros (560 ezer forint) áron. A kereskedő oroszul kommunikál, de a lap értesülései szerint ukrán cégről van szó. A nyilvános Telegram (orosz üzenetküldő alkalmazás) csoportban megjelent üzenet szerint még három darab Pixel 3 XL van készleten, a szállítás Angliából történik csomagküldő szolgálattal, fizetni pedig PayPallal vagy BitCoinnal lehet. A Google jogászai és biztonsági felelősei a Foxconnal együtt már vizsgálják a kiszivárogtatott anyagokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés