IFA 2016: Strapatelefonnal rukkolt elő az Archos

Két telefont mutatott be az Archos a berlini IFA kiállításon, mindkettő érdekes, de most az 50 Saphirral foglalkozunk. Ez ugyanis a gyártó első strapatelefonja, amely fel tud mutatni néhány érdekességet. Rögtön a formaterv próbál egyedi lenni, a sarkokon markánsan lecsapott vonalak jellemzi, ami főleg a narancsszínű dekorációs csíkokkal ellátott variánst szemlélve igen jellegzetes.


[+]

A hardver viszont nem fogja megváltani a világot, a burkolat alatt egy MediaTek MT6737-es chipsetet, 2 GB RAM-ot és 16 GB belső tárhelyet találunk. Ez alapvetően elegendő az 5 hüvelykes, 720p felbontású kijelző zökkenőmentes üzemeltetéséhez, a 13 megapixeles hátlapi és az 5 megapixeles előlapi kamera sem tekinthető kiemelkedőnek.


[+]

Természetesen az 50 Saphir rendelkezik IP68-as minősítéssel, azaz por nem juthat be a készülékházba, a vizet pedig 30 percig kell bírnia 1 méteres mélységben. Ami ennél talán fontosabb és kiemeli a többi IP68-as telefon közül az Archos modelljét, hogy 1 méteres magasságból betonra ejtve sem lesz komoly baja.


[+]

Van még egy olyan tulajdonsága a gépnek, ami elgondolkodásra késztetheti a potenciális vásárlókat, ez pedig az akkumulátor. Az 50 Saphir hátlapja alatt 5000 mAh-s telep lapul, ami sokkal erősebb, mint akár az ebben a kategóriában megszokott, a takarékos hardverrel a 4-5 napos készenléti idő elérése sem tűnik lehetetlen feladatnak. A hazai árát még nem ismerjük, a nemzetközi porondon 220 dollárt írtak a telefon mellé, ami még a hazai adóterheket is rászámolva is versenyképes lehet.

Azóta történt

Hirdetés