IFA 2016: Kezünkben a Moto Z-hez készült Hasselblad kameramodul

Tízszeres optikai nagyítással, Xenon vakuval és szemet gyönyörködtető dizájnnal kecsegtet a patinás svéd gyártó kiegészítője.

Hirdetés

Korábban már írtunk a Moto Z okostelefonhoz készült Hasselblad kameramodulról, amelyet a 2016-os IFA kiállításon természetesen meg is tudtunk nézni, hiszen hivatalosan is bemutatkozott. A True Zoom névre hallgató kiegészítőt a készülék hátuljára lehet felpattintani, a benne lévő 1/2,3 hüvelykes BSI CMOS szenzor felbontása 12 megapixel (ami egyébként kisebb, mint a Moto Z beépített kamerájának 13 megapixeles értéke). A modul segítségével legfeljebb 1080p-s felbontású videókat lehet rögzíteni, másodpercenkénti 30 képkockás sebességgel. A pixelméret 1,55 µm, az apertúra f/3,5-től f/6,5-ig változhat a tízszeres optikai nagyításnak köszönhetően, 35 milliméteres ekvivalens értékeken a látószög 25 és 250 milliméter között mozog.


[+]

Makrófotók készítésekor a legkisebb tárgytávolság 5 centiméter, az érzékenység ISO 100 és 3200 között változik. Optikai stabilizáció csak fényképek készítésekor érhető el, mozgóképek rögzítésekor az elektronikus stabilizáció (EIS) vethető be. Mostanában ritkán látott szolgáltatás a Xenon vaku megléte, illetve az sem meglepő, hogy a fotókat nyers formátumba is elmenthetjük a kiegészítő segítségével (DNG RAW).

A kiegészítő bizonyos piacokon pár héten belül elérhetővé válik, nálunk egyelőre úgy tűnik, hogy hivatalos forrásból nem lesz kapható. Az euróövezetben a termék ára 299 euró lesz.

Az IFA kiállítás közvetítésében egy HP 1040 Folio G3 notebook volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

  • Hasselblad modul a Moto Z-hez

    Úgy tűnik, beigazolódik a régóta keringő pletyka, miszerint a Hasselblad nevével fémjelzett kamera modul érkezik a Moto Z-hez.

Hirdetés