IFA 2015: A D-Link standján jártunk

A D-Link a berlini IFA kiállításon mutatott számunkra néhány érdekességet, a routereken és a WiFi adaptereken kívül ugyanis a gyártó a mobilokhoz kapcsolódó otthoni termékek piacát is egyre komolyabban veszi. Megannyi készülék közül a legújabb az EyeOn Pet Monitor HD360 (DCS-855L/P), ami nevéből adódóan egy olyan kamera, amivel háziállatainkat figyelhetjük meg, amikor éppen nem vagyunk a közelben. Természetesen nem csak egy egyszerű webkameráról van szó, a Pet Monitor lényege, hogy hangüzeneteket küldhetünk kedvenceinknek, bekapcsolhatunk értesítést, ha bármilyen zajt vagy rendellenes mozgást érzékel a kütyü, illetve ellenőrizhetjük a hőmérsékletet is a lakásban.

IFA
[+]

A mydlinkLite névre hallgató iOS és Android alkalmazás segítségével lehet figyelni a kamerák képét, sőt, még a nap eseményeit visszanézhetjük, a kamera oldalán ugyanis microSD foglalat kapott helyet. Az EyeOn Pet Monitor 360 felbontása 720p, a tartozékként hozzá járó 16 gigabájtos kártya 7 napig tárolja el az összes felvételt. Az eszköz az utolsó negyedévtől vásárolható meg, áráról még hivatalos információt nem kaptunk.

IFA 2015: A D-link standján jártunk
[+]

A mydlink Home-szériába továbbra is a hasznos otthoni szenzorok, riasztók, illetve érzékelők tartoznak, ezek közül is számos példánnyal találkoztunk a kiállításon, láttunk egy vízérzékelőt, amit mosógépek, mosogatógépek mellé ajánl a gyártó, ha vizet érzékel, azonnal küldi az értesítést a telefonra. A Home Siren egy riasztóként működik, ha aktivált állapotában ajtó- vagy ablaknyitást érzékel, azonnal riaszt, illetve természetesen a telefonunkra is küldi az értesítést. A Smoke Detector gyakorlatilag egy egyszerű füstérzékelő, a lényege értelemszerűen ennek is a WiFihez való kapcsolódás, illetve a riasztások azonnali küldése.

IFA 2015: A D-link standján jártunk
[+]

A mydlink Home alkalmazás együtt kezeli az összes otthoni szenzorunkat: a kezelőfelület egyszerű és logikus, több helyet (lakás, iroda, garázs), illetve számos helyiséget képes együttesen, fotóval együtt kezelni, így valóban villámgyorsan nézhetjük át, hogy hol mi zajlik éppen, ha pedig a telefonunk gond nélkül kapcsolódik az internetre (sajnos a kiállításon épp ekkor gyengélkedett a net), akkor az értesítések is késedelem nélkül futnak be.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés