IFA 2014: Strapabíró tabletet mutatott be a Samsung

Galaxy Tab Active néven érkezett meg a piacra a Samsung strapabíró táblagépe. Ezt ezúttal tényleg szó szerint kell érteni, nem csak arról van szó, hogy a masina vízálló és nem kerül por a készüléktestbe, hanem a gumírozott oldalsó részeknek köszönhetően 1,2 méteres magasságból a betonra való leejtést is túl kell élnie.


[+]

A gépet a Snapdragon 400-as családba tartozó Qualcomm MSM8026-os, négymagos, 1,2 GHz-re skálázott processzor hajtja meg, a grafikus gyorsító ennek megfelelően egy Adreno 305-ös. A RAM mérete másfél gigabájtos, a 8 hüvelykes TFT kijelző felbontása pedig 1280 x 800 pixeles. A gép két verzióban készül, amibe SIM-et is lehet tenni, az 4G hálózatokra is képes fellépni.


[+]

A robusztus külső egyik legfontosabb ismérve, hogy a kijelző alatt fizikai gombokat találunk, ami elősegíti a kesztyűs, vagy nedves kézzel történő használatot. Ugyanezen okból egy stylus is van a masinához, aminek C-Pen a neve, nem olyan finom munkára való, mint a Note szériához tartozó S-Pen, inkább az a lényege, hogy ha nem szeretnénk, vagy nem tudjuk a kijelzőt tapicskolni, akkor is könnyen tudjunk navigálni a funkciók között. Az ismert samsungos programok mellett a cég biztonsági szoftvere, a Knox is alaphangon fent van a gépen.


[+]

A 4.4-es Androidra épülő kezelőfelület egyébként hasonlóképp épül fel, mint a Galaxy Tabok menürendszere. A belső, 16 gigányi háttértár microSD-vel növelhető, a hátlapra egy viszonylag alacsony felbontású, 3,15 megapixeles optika került, az előlapon 2,1 megapixeles kamerát találunk. Fontos, hogy ezúttal a 4450 mAh kapacitású akkumulátor cserélhető, tehát van mód magunknál tartani egy pót telepet és szükség esetén a leharcolt akku helyére bepattinthatjuk. A Galaxy Tab Active pontos piacra kerülési dátuma, valamint a készülék végleges ára még nem ismert.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • Sonim XP7 – strapabírás a maximumon

    A Sonim három év teljes körű garanciával érkező por-, víz- és ütésálló készüléke a jelenleg elérhető legellenállóbb 4G LTE modemmel is felvértezett Android okostelefon.

Hirdetés