IFA 2014: Fókuszban a selfie a Microsoftnál is

Hirdetés

A Lumia 830-cal egyidőben jelentette be a Microsoft a Lumia 735-öt és annak testvérét a 730-at. A két masina között az a különbség, hogy míg előbb egy SIM-et kezel és képes 4G hálózatokon működni, addig a másik termék már kétkártyás, de az LTE szabványt nem ismeri. Más eltérés nincs a két gép között, tehát a következőkben leírtak érvényesek mindkét eszközre.


[+]

Az újdonságok legfontosabb tulajdonsága, hogy nagy látószögű előlapi kamerával rendelkeznek, az f/2.4-es appertúra és az 5 megapixeles felbontás jó minőségű fotók készítését teszi lehetővé, a széles látószögnek köszönhetően pedig többen is elférnek egy képen. A Microsoft egy selfie alkalmazást is ad a telefonokhoz, ezzel mindenféle effektezési lehetőségünk van, illetve ha úgy tartja kedvünk, akkor a hátlapi kamerát is használhatjuk. Ilyenkor a készülék elkezd vadul csipogni, amikor érzékeli az arcunkat és kisvártatva ellövi a fotót.


[+]

A Lumia 730 és a 735 is megkapja már piacra lépésekor a Denim frissítést, amiről a 830 kapcsán már írtunk. A kijelző 4,7 inches, OLED technológiát használ, felbontása 720 x 1280 pixel. A burkolat alatt 1 GB RAM, 8 GB háttértár, illetve egy Qualcomm MS8926-os SoC található, ez utóbbi négymagos, magonként 1,2 GHz-re skálázva. A két mikrofonnal felszerelt gép hátlapja alatt 2220 mAh teljesítményű telep lakik, a gyártó ehhez 22 órás beszélgetési időt ígér.


[+]

Mindkét modell már ebben a hónapban piacra léphet, a 4G változat 219 eurón nyit (adók nélkül), a kétkártyás 730-as pedig 199 eurós áron kezd. A termékek több színben is megvásárolhatók, a selfie app ("Lumia Selfie") pedig a mai naptól letölthető 8.1-es Windows Phone rendszert futtató Lumia telefonokra.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés