A Pannon majdnem lefedte szélessávval Magyarországot?

Bizonyára mindenki emlékszik a Vodafone korábbi reklámkampányára, amely lakosságra számolt lefedettséggel operált. Úgy látszik a Pannon most ugyanezt teszi, csak szélessáv terén. A mai sajtóközleményükből legalábbis ez derül ki: Közel száz százalékos mobil szélessávú (EDGE, UMTS) lakossági lefedettséget ért el a Pannon decemberre hazánkban. A megnövekedett adatátviteli sebességnek köszönhetően felgyorsul a mobil internetezés, a multimédiás üzenetküldés és az e-mailezés, a WAP-on az információk, a mobil videók, tévéműsorok, élő adások, letölthető zeneszámok elérése, illetve a vállalatok beszéd- és adatkommunikációját új szintre emelő szolgáltatások használata.

Nos, ezt természetesen ellenőrizni nem tudjuk, azonban tettünk egy látogatást a szolgáltató honlapján, ahol még látszik "néhány" fehér folt.


Forrás: www.pannon.hu

Két dologra hívnánk fel a figyelmet. Az a szó, hogy "mobil szélessáv" mint olyan, nincs definiálva. Szerintünk a szélessáv mondjuk 384 kbit/s sebességnél kezdődik, az EDGE erre köztudottan nem képes, márpedig a fenti térkép kékes része csak EDGE sebességet ad. A másik érdekesség pedig a jelmagyarázatban keresendő, a sárgás folt ugyanis a "leggyorsabb adatátvitelt biztosító hálózatot" jelenti. Hahó! És akkor a HSDPA vajon mi? Ja kérem, az a Pannonnak nincs. Akkor talán illene kicsit pontosabban fogalmazni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés