HP Opal és Topaz: Újabb részletek

Az Engadget megbízható forrásokra támaszkodó értesülései szerint a 7 hüvelykes, várhatóan 1024x768 képpontos érintőkijelzővel szerelt HP Opal befoglaló mérete 180x144x13 milliméteres lesz, vagyis valamivel rövidebb és szélesebb lesz mint a Samsung Galaxy Tab. A 10 hüvelykes, egyelőre ismeretlen felbontású megjelenítővel szerelt HP Topaz pedig a 241x190x13 milliméteres méretével az Apple iPad méretarányos mása lehet. Az internettáblák várható szolgáltatásaival kapocslatos információk forrása a GfK Custom Research North America, a HP által korábban már számos alkalommal felkért piackutató egyik kérdőíve lehet, mely ugyan sem a HP, sem a Palm nevét nem tartalmazza, de a „Synergy” és a „Touchstone” kifejezések és a kapcsolatos szövegkörnyezet egyértelműen a gyártóra utalnak.

Hirdetés

A két készülék kapcsán szinte biztosra vehető a HP Beats prémium hangrendszer integrálása, mely három hangszóró segítségével vízszintes és függőleges helyzetben is tökéletes sztereó hangzást biztosít, illetve a több tíz gigabyte kapacitású online tárhely elérésének lehetősége is valószínűsíthető. A „Touchstone”  programozható vezetékmentes töltő kapcsán a kérdőív olyan funkciókra utal, mely révén a ráhelyezett készülék automatikusan navigációs vagy épp ébresztőórás nézetre váltana, míg a „Tap-to-Share” megoldás a telefon és internettáblán tárolt képek, zenék, weboldalak vagy összeérintéssel történő egyszerű átvitelét teheti lehetővé.

A kérdőív számos más lehetséges funkciókra is utal, mely révén az internettáblák a párosított telefon hívásainak fogadását is lehetővé tehetik, illetve az akár 20 alkalmazás egyidejű futtatása és a teljes Flash támogatás is említésre került. A webOS 2.0 kapcsán a saját zenetár WLAN és 3G alapú elérésére is számítani lehet, de pontos részletekre csak február 9-én derül fény.

Hirdetés