Honor blog: Ilyen a Honor 10 szétszedve

A Honor 10-et nemrég mutatták be Európában, hamarosan a boltokba is kerül a készülék (és hamarosan kész a tesztünk is róla). Mint általában a jelenlegi okostelefonoknál, a Honor csúcsmodelljénél is megáll, hogy a készülék házilag nem szétszedhető. Illetve nyilván szétszedhető, mint alapvetően minden, csak összerakni nem lesz egyszerű, aminek a lenti képek is megmutatják az okát: az alkatrészeket iszonyú szűk helyre kell akkurátusan bepréselni, a gyártók pedig a telefonok ellenállóságát és időtállóságát próbálják azzal növelni, hogy a legtöbb esetben még az akkumulátor cseréléséhez sem adnak otthoni hozzáférést.


[+]

Egy olyan, üveg előlap és hátlap közé szorított eszköznél, mint amilyen a Honor 10 már egyáltalán nem meglepő, hogy maximum annyi lehetőségünk van a telefon belsejéhez hozzáférni, hogy betoljuk oldalról a SIM-eket, illetve a 3,5 mm-es jack dugaszt (mert a Honor 10-nél ez nem maradt el), illetve a Type-C csatlakozót. Akit viszont érdekel, hogy egyébként mi lapul belül, az bizonyára érdekesnek fogja találni az alábbi animációt:

Jól látszik, hogy természetesen a legnagyobb helyet az akkumulátor foglalja el, illetve nyilván a kijelző, de a többi alkatrész általában modulokba zsúfolódik össze és az alaplap részét képezi. Érdekesség, hogy a gyárban ezek a modulok már ilyen állapotban érkeznek a beszállítóktól és alapvetően robotok szerelik össze a kész terméket, viszont a dobozolást és a fóliázást még mindig emberi munkaerővel oldják meg.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények