Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra

Új chipset, új szenzor, megint nincs lünetta, az Ultra viszont valamivel többet tud és elég sportos designt kapott.

Hirdetés

A Galaxy Unpacked párizsi eseményén a Fold6 és a Flip6 mellett megjöttek az új órák is. A Watch7-ből két méret létezik, 40 és 44 milliméteres, de az akkumulátor kapacitásán és a kijelző átlóján kívül a két termék megegyezik. Ez azt jelenti, hogy közös az Exynos W1000 rendszerchip, amely immáron 3 nm-es technológiát használva próbálja kissé megnövelni az üzemidőt. Közös az óratest alján levő BioActive szenzor, amely integrálja a optikai érzékelőt, az EKG-hez szükséges érzékelőt, a bioelektromos impedancia analízis szenzorát, a hőmérsékletszenzort is, ezzel a Samsung szerint az eddiginél pontosabb az edzés, az alvás, a menstruációs ciklus és egészségügyi adatok mérése, valamint a biológiai korunkat is meg tudja határozni már az óra és a telefonra telepített Samsung Health.

Ultra, 40 mm, 44 mm
Ultra, 40 mm, 44 mm [+]

Sajnos a tavaly visszahozott forgatható lünettát megint elhagyták, virtuális módon lehet ugrálni a karimán csúsztatott ujjal a funkciók között. A szíjak csatlakozásán egyszerűsítettek, működik a kvázi szabványos gyorskioldós megoldás, de ezt megfejelték egy mágneses csatlakozási opcióval is. Új a mutató- és hüvelykujjunk összeérintésével kiadható parancs lehetősége is. A kisebb óra 300 mAh-s akkut, a nagyobb 425 mAh-s telepet kapott, a kijelzőméret 1,3 inch 432 x 432 pixeles felbontással, valamint 1,5 inch 480 x 480 képponttal. Kétcsatornás GPS, 5ATM vízállóság, vezeték nélküli töltés, 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely van még a specifikációs listán. 130 ezer forint az alap 40 mm-es Watch7 nyitóára, 140 ezerbe kerül a nagyobb modell, mindkét esetben további 20 ezer forintért kerül bele az LTE képesség eSIM használatával.


[+]

A 280 ezer forintos Watch7 Ultra ránézésre egy egészen másik műfaj képviselője. Jóval nagyobb, hangsúlyosan sportos külsejű karékről van szó, amely 4-es fokozatú titánvázzal és 10ATM vízállósággal tesz rá egy lapáttal a sima Watch7 tudására. Itt ugyan látszólag van lünetta, de fizikailag ez sem forgatható, viszont az ujjunkat ezen a karimán húzva tudunk a funkciók között mozogni, nem a kijelző szélét kell kapirgálni. Megjelent a funkciók között az FTP, ami Wattban adja meg a kerékpáros teljesítményt, valamint saját magunkkal is versenyezhetünk a korábbi edzéseink alapján.


[+]

Az Ultra hardvere és szenzorai ugyanazok, mint amiket a két Watch7 is kínál, a kijelző itt is 1,5 inches és 480 x 480 pixeles, de az akkumulátor mérete 590 mAh-s, amivel a Samsung szerint energiatakarékos módban 100 órás az üzemidő, de létezik energiatakarékos edzés mód is, ez 48 órán keresztül tud működni.

 

Azóta történt

Hirdetés