2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Google és Spotify szövetség a láthatáron

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Boy Genius Report

Az iTunes zenebolt komoly kihívója lehet majd a Google és Spotify szövetség eredménye.

Hirdetés

A Nokia Comes with Music svédasztalos zenei szolgáltatása eddig nem igazán váltotta be a gyártó reményeit, hiszen a csak bizonyos készülékekhez elérhető zenei csomag húsz-harmincezer forinttal magasabb készülékárat eredményez, ráadásul a szolgáltatók hasonló megoldásainak is konkurenciát állító CWM mobilok csak elvétve bukkannak fel egy-egy szolgáltató kínálatban. A tetszőleges mobiltelefonhoz mindössze havi 9,99 euróért, azaz körülbelül 2.700 forintért elérhető Spotify azonban lényegesen nagyobb rajongótábornak örvend, hiszen az akár 3.333 zeneszám offline tárolását is kínáló megoldás bármikor megrendelhető, illetve lemondható túlságosan magas egyszeri díjak nélkül is.

Az egyelőre csak az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Norvégiában, Spanyolországban és Svédországban elérhető szolgáltatás hamarosan új piacokon is elérhetővé válhat, legalábbis a TechCrunch értesülései szerint a Google és a Spotify együttműködése révén az Android operációs rendszer zenei szolgáltatások terén hamarosan az Apple iTunes kihívója is lehet. A két cég együttműködését egyelőre egyik fél sem erősítette meg hivatalosan, de a közelgő CES remek alkalom lehetne a zenei szolgáltatás amerikai premierjére is, feltéve ha arra a RIAA is rábólint.

Hirdetés

Azóta történt

  • Android fejlődéstörténet

    Frissült az Android rendszer fejlődéstörténetéről szóló irományunk; a cikk immár a Jelly Beanben eszközölt változásokat is tartalmazza. Teljes áttekintés 2008-tól napjainkig.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.