Galaxy blog: Videón a Note 10.1 (2014 Edition)

A Samsung a szokásához híven sajtótájékoztatót tartott egy nappal az IFA kiállítás előtt, melyen hagyományosan a Galaxy Note paletta soron következő tagját mutatták be. A Galaxy Note 3 mellett egy Galaxy Gear névre hallgató okosórát is bemutatott a dél-koreai vállalat, illetve a táblagép-családban is új tagot üdvözölhettünk a Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) személyében. Az eszközt természetesen stábunk is kipróbálta, a tapasztalatainkról írásos beszámolóval jelentkeztünk.

A specifikáció alapján egy igen erős eszközzel van dolgunk, az alig 7,9 milliméter vastag tablet kijelzője 10,1 hüvelykes képátlóval és 2560 x 1600 pixeles felbontással rendelkezik, ami a táblagépes mezőnyben igen magasnak számító 299 ppi pixelsűrűséget eredményez. A hátlapi kamera 8 megapixeles, Full HD felbontású videókat akár másodpercenként 60 képkockás sebességgel is tud rögzíteni, az előlapi kamera 2 megapixeles, elsősorban videócsevegési célokat szolgál. A Note széria tagjaként egy kapacitív toll is jár a készülék mellé, az újdonság fejlett S Pen szolgáltatásokkal érkezik.

A táblagépnek természetesen hardveres fronton sincs oka szégyenkezni: a borítás alatt egy Qualcomm Snapdragon 800 dolgozik, mely egy négymagos, magonként 2,3 GHz-es Krait processzort és egy Adreno 330 grafikus egységet tartalmaz, a RAM mérete 3 GB. A belső tárhely kiviteltől függően 16, 32 vagy 64 GB kapacitással rendelkezik, melyet microSD-kártyával lehet bővíteni. Adatkommunikációs szinten is kapunk mindent, mi szem-szájnak ingere: LTE, NFC, WiFi (802.11a/b/g/n/ac) és Bluetooth 4.0 várja a felhasználót, a pozicionálás során GPS és GLONASS műholdakra is tud támaszkodni a legújabb Note.

A Samsung marketinggépezete természetesen nem pihen, a fenti videó a napokban érkezett, a főszereplője a Galaxy Note 10.1 (2014 Edition). A felvétel a külső mellett a hardverről, a kijelzőről, a képalkotási képességekről és a szoftveres extrákról szól, melyek mellett néhány S Pen szolgáltatás is bemutatásra kerül.

Előzmények