Galaxy blog: Galaxy Y DuoS előzetes

A Samsung androidos palettája egy új taggal bővült, ami egy, a Galaxy paletta Magyarországon kapható tagjaihoz képest újdonságnak ható funkcióval is rendelkezik. A telefon ugyanis egyszerre két SIM-kártya kezelésével is megbirkózik, az 1300 mAh kapacitáső akkumulátor alatt két foglalatot találunk. Bár a telefon nem képes az active standby-ra (azaz míg az egyik SIM-en beszélünk, a másikat letiltja a rendszer), az elsődleges kártyával pedig akár 7,2 Mbps sebességű HSDPA-kapcsolaton keresztül is netezhetünk.


[+]

A Galaxy Y fejlesztett verziójának is tekinthető telefon előlapján egy 3,14 hüvelykes képátlójú kapacitív érintőkijelző feszít, melynek felbontása 240 x 320 képpontos. A TFT-LCD technológiát használó panel betekintési szöge kisebb az átlagosnál, oldalról nézve érezhetően csökken a fényerő és a színek élénksége. A megjelenítő alatt középen a fizikai főképernyő gomb kapott helyet, melyet oldalról egy-egy kapacitív érintőgomb (beállítások és vissza) fog közre. A műanyag hátlapon egy fixfókuszos kamera kapott helyet, a fotók felbontása 3 megapixelben, azaz 2048 x 1536 képpontban van maximalizálva.

A telefon hardveréről egyelőre nincsenek hivatalos információink, az biztos, hogy a 832 MHz órajelű processzor mellett 384 MB RAM-ot találunk. A belső tárhely kapacitása 150 MB, ezt természetesen microSD-kártyával lehet bővíteni; a dobozban találunk is egy 2 GB-osat. A telefonon az Android rendszer 2.3.6-os verziója fut, a felhasználói felületet a gyártó által előszeretettel használt TouchWiz UI-ra cserélték. Ez a megváltozott grafikák és új widgetek mellett néhány extra alkalmazás megjelenését is maga után vonja, ilyen például a Social Hub, a feladatkezelő és a Samsung Apps. A részletes teszt jövő héten kerül ki az oldalunkra, addig is ajánljuk az alábbi videót.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények