Frissültek az Amazon Fire HD 8 tabletek

Gyorsabb processzor, hosszabb üzemidő az alap Fire HD 8-ban, extra RAM és vezetékmentes töltés a Fire HD 8 Plusban.

Hirdetés

Új táblagépet dob piacra az Amazon október 19-én négy konfigurációban. Az alap a Fire HD 8 tablet, ennél kicsit erősebb a Fire HD 8 Plus, illetve van gyerekeknek készülő Fire HD 8 Kids és Fire HD 8 Kids Pro is. A táblagépekben közös, hogy könnyebbek (337 gramm) és vékonyabbak (202 x 137 x 9,6 mm) elődjüknél, a bennük dolgozó hatmagos processzor pedig 30%-kal erősebb számítási teljesítményre képes, mint a korábbi modellek. Az Amazon szerint ezzel a készülék könnyedén képes osztott képernyős multitaskingra. A kijelző maradt 8 hüvelykes képátlónál és HD (1280 x 800 pixeles) felbontásnál, viszont alumínium-szilikáttal megerősített üveg védelmet kapott.

Fire HD 8 Plus fekete színben.
Fire HD 8 Plus fekete színben. (forrás: Amazon) [+]

Az Amazon szerint 13 órányi folyamatos webböngészés vagy videolejátszás mehet a Fire HD 8-cal, a dobozban található 5 wattos USB-C töltővel 5 óra alatt lehet feltölteni. Gyorstöltés nincs és vezeték nélküli töltés sem opció, ha ezek kellenének, akkor a Fire HD 8 Plust kell megvenni, ami 10 wattos töltőjével 3 óra alatt fel tud tölteni, illetve Qi töltőkről is képes energiát felszívni. A Fire HD 8 Plus a töltés mellett jobb még abban, hogy 2 GB helyett 3 GB RAM van benne és az előlapi kamera 5 megapixeles. Az alapmodellért a német Amazon a 32 GB-os tárolóval 115 eurót kér el, a Plus változat szintén 32 GB-os változatban 120 euróba kerül. A 2/64 GB-os modell a Fire HD 8-ból 145 euróba, a 3/64 GB-os Fire HD 8 Plus pedig 150 euróba kerül.

Fekete, kék és pink hátlappal lesz kapható a táblagép októbertől.
Fekete, kék és pink hátlappal lesz kapható a táblagép októbertől. (forrás: Amazon) [+]

Mindkét készülék tárhelye bővíthető microSD kártyával 1 TB-ig, mindkét készüléken van Alexa, amit ezentúl hangparancs mellett érintéssel is el lehet indítani és a Prime tagok ezen felül kapnak egy rakás Amazon szolgáltatást is. Egyik telefonon sincs Google Play, az appokat az Amazon saját alkalmazásboltján keresztül lehet beszerezni alapból.

Fire HD 8 Kids és HD 8 Kids ProFire HD 8 Kids és HD 8 Kids Pro Fire HD 8 Kids és HD 8 Kids Pro (forrás: Amazon) [+]

A táblagép gyerekeknek szánt Kids változata 135 euróba kerül (32 GB), jár hozzá egy ütésbiztos tok, a szoftver alapértelmezetten a szülő fiókja alá van rendelve, de egyébként is reklámmentes és vásárlásokat sem lehet rajta keresztül lebonyolítani. Idén van a Disney-vel együttműködésben készülő Mickey egeres vagy hercegnős kiadás is, az alap Kids változatot 3 és 7 éves kor között, a Kids Pro változatot 6 és 12 éves kor között ajánlják. Utóbbin keresztül a gyerek már hozzáférést kaphat a szülő Amazon vásárlásaihoz is, az alapból járó egy éves Kids Unlimited előfizetés mellé.

Előzmények

Hirdetés