Frissítette az alap Kindle olvasót az Amazon

99 euróért immáron 16 GB tárhely és USB-C töltő jár, de ami még fontosabb: szebb kijelző.

2019 után először frissítette az Amazon az alapszintű e-könyv olvasóját, a Kindle-t. Az eszközt “All-new Kindle (2022 release)” néven kell keresni, hazánkba leggyorsabban talán a német Amazonról lehet majd megrendelni, az árazás 99,99 euró reklámokkal a lezárt kijelzőn vagy 109,99 euró reklámok nélkül. A gyerek változat 119,99 euró, ehhez jár egy tok és egy évnyi Kindle Kids előfizetés. Aki esetleg Angliában vásárolna, annak 84,99 fontot kell a reklámokat tartalmazó és 94,99 fontot a reklámmentes változatért fizetnie. Az olvasó hivatalosan október 12-től kapható, de az előrendelés már megnyílt.

Hirdetés

Így néz ki a 11. generációs Amazon Kindle.Így néz ki a 11. generációs Amazon Kindle. Így néz ki a 11. generációs Amazon Kindle. (forrás: Amazon) [+]

Az Amazon szerint ez a legkisebb és legkönnyebb Kindle, a műanyag ház 157,8 x 108,6 x 8,0 milliméteres, és 30-75 százalékban újrahasznosított plasztikból készül. Az eszközben található magnézium is 90 százalékban újrahasznosított forrásból származik, a csomagolás viszont egyelőre csak az USA-ban újrahasznosítható. Az új Kindle 158 grammot nyom, ennek jelentős részét az akkumulátor adja, aminek kapacitását nem számszerűsíti ugyan a gyártó, de napi 30 perc olvasással bekapcsolt kijelző megvilágítás mellett hathetes üzemidőt ígér. Újdonság, hogy ezentúl a Kindle is USB-C csatlakozón keresztül tölthető, a dobozban egy kábelt mellékelnek, fali adaptert nem. A vezeték nélküli töltés pedig megmaradt a drágább Paperwhite extrájaként.

Fekete és kék színben a Kindle (2022).
Fekete és kék színben a Kindle (2022). (forrás: Amazon) [+]

Az Amazon frissítette a 6 hüvelyk képátlójú tükröződésmentes E-ink megjelenítőt is, 300 ppi-s pixelsűrűségűre, adott a sötét mód és a 4 LED-es kijelző világítás, de az állítható színhőmérséklet egyelőre nem ért el a legolcsóbb Kindle-be. Megduplázódott viszont a tárhely, 8 GB helyett immáron 16 GB áll rendelkezésre, amire a könyvek mellett Audible hangoskönyvek is kerülhetnek, ezeket Bluetooth eszköz csatlakoztatásával lehet meghallgatni az olvasóról. Van Wi-Fi és telepített Kindle Store, IPX8-as vízállóság viszont továbbra sincsen az alapmodellben. A 2022-es Kindle fekete és farmer kék színben kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés