Fotókon a Nokia 6790 „Mako”

A Nokia sokáig nem volt hajlandó a szolgáltatók saját megoldásait a készülékeibe integrálni, illetve azok igényei szerint módosítani portékáit, ám ez a hozzáállás bizonyos régiókban nem bizonyult túlságosan szerencsének. Az Egyesült Államok távközlési piacát például egyértelműen a nagy szolgáltatók diktálják, és csak olyan modelleket vesznek fel a kínálatukba, melyek a saját online zeneboltjukhoz, navigációs és más szolgáltatásaikhoz közvetlen hozzáférést biztosítanak, a gyártók saját megoldásai mellett vagy helyett.

Az idő múlásával a finn gyártó is felismerte, hogy nincs értelme tiltakozni, hiszen míg világszerte 37 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, addig az amerikai piac kevesebb mint 10 százalékát tudhatja csak magáénak. A szorosabb szolgáltatói együttműködés már a múlt évben is megfigyelhető volt, hiszen az T-Mobile, Vodafone és az amerikai AT&T is több egyedi Nokia modellel rukkolt elő, ám hamarosan még több hasonló speciális ajánlatra lehet majd számítani.

Az alant látható Nokia 6790 „Mako” korábban már egyszer hallatott magáról, ám a Boy Genius Report jóvoltából most már élőfotókon is megtekinthető. Az oldal beszámolója szerint a gyártó szokásos stílusjegyeit szinte teljes mértékig mellőző jövevény várhatóan az olcsó QWERTY gombsoros modellek között fog landolni, legalábbis az alacsony felbontású kijelző és a kissé gyenge gombsor erre enged következtetni.

Azóta történt

Hirdetés