Flash Networks: Open Mobile Browsing

A Flash Networks eddig is számos internettel kapcsolatos minőségbiztosítási megoldással rukkolt elő, de a nemrég bejelentett „Open Mobile Browsing” technológia minden korábbinál jobb mobil böngészési élményt kínál, mely két alappillérre épül: egyrészt optimizálásokkal, és a kisebb képernyő igényeihez igazított tartalmak újratördelésével gyorsítja a letöltést és megjelenítést, másrészt multimédiás tartalmak skálázásával dinamikusan használja ki a szűkös rádiós erőforrásokat.
Az elmúlt időben a GPRS és 3G szolgáltatások drasztikus áresése miatt jelentősen megnőtt a kereslet a mobil internetezés iránt mely nyilván a hálózatok túlterheléséhez vezet. Az Open Mobile Browsing technológia segítségével a szolgáltatók optimizálhatják, és akár saját fejléccel vagy lábléccel is elláthatják a hálózatukon keresztül letöltött weboldalakat, mely aztán a mobil készülékek számára is könnyebben és gyorsabban megjelenítővé válik. Ráadásul a Flash Networks megoldása mobil készülékek ezreihez képes automatikusan optimizálni a tartalmat, így nincs szükség speciális böngészők vagy bonyolult telefonszoftveres megoldások alkalmazására sem.
Az új megoldás ráadásul adaptív videó-átkódolót is tartalmaz, mely az interneten megtalálható videóanyagokat képes átméretezni és átkódolni a kérdéses mobilkészülékek által ismert videóformátumra úgy, hogy streaming közben a bitrátát és a másodpercenkénti képek számát automatikusan képes szabályozni, hogy a végeredmény a vételi és sávszélesség viszonylatában a lehető legjobb legyen. Egyelőre nem tudni, hogy hol láthatjuk először működés közben ezen technológiát, de az biztos, mind a felhasználók mind a szolgáltatók profitálhatnak a Flash Networks megoldásaiból.

Előzmények

Hirdetés