Filc és tábla helyett Redmi Writing Pad

Nem kimondottan sok értelme látszik a Redmi új, tényleg filléres alkalmatosságának.

A Redmi Indiában mutatta be a Writing Padet, ami rendkívül hasonló a Mi LCD Writing Tablethez, technikailag csak a méret és a szín tér el, a koncepció és a képességeik megegyeznek, amelyek kimerülnek abban, amit egy fehértábla üzembiztosan hoz. Lehet rá írni. Ennyi. Szinkronizálás vagy az elkészült munka mentésének hiányában nem feltétlenül értjük, mennyiben jobb egy ilyenen megüzenni a családnak, hogy elfogyott a tej, a gyermek alkotásai is menthetetlenek, de a Xiaomi úgy tűnik, látja benne a potenciált, ha már két brand alatt is piacra dobta különböző méretben.

A Redmi Writing Pad egy 8,5 hüvelykes, passzív (nem bocsát ki fényt), nyomásérzékeny, monokróm LCD panellel szerelt, 90 grammos eszköz akrilnitril-butadién-sztirol házba csomagolva, ami egyébként egy jó ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkező műanyag.


[+]

A Writing Padre az 5 grammos, mágnesesen rögzíthető, passzív érintőceruzával lehet írni, a létrehozott tartalmat pedig egy gombnyomásra törölni. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy javítás céljából milyen módon lehet eltüntetni bizonyos tollvonásokat, de biztos annak is van módja. Legalábbis reméljük. Ha szeretnénk megőrizni az alkotást, a kétállású zárolókapcsolóval előzhetjük meg, hogy a tartalom törlődjön.


[+]

A Writing Pad egy darab, cserélhető CR2016-os gombelemmel üzemel, amivel elvileg 20 ezer oldalnyi tartalmat hozhatunk létre. Nem igazán látjuk a termék hiánypótló jellegét egy tábla, fehértábla vagy mondjuk egy jegyzettömbhöz képest, de legalább nem kerül sokba. Az ára mindössze 3 ezer forintnak megfelelő indiai rúpia. Egyébként a Mi LCD Writing Pad sem tud többet, csak azt 13,5 hüvelyken, kicsit nagyobb elemmel. A Mi verzió itthon olyan 8 ezer forint körül szerezhető be.

Előzmények

Hirdetés