Hirdetés

Ezerötszázzal kevesebb telefon szennyez


A globális környezetvédelmi
harc címerállata, a panda. Ilyen
plüssfigura volt a jutalmuk a
környezettudatos fogyasztóknak.

A Nokia Magyarország és a WWF nemrég zárult közös akciójában a vásárlók 1500 régi, használaton kívüli mobiltelefont és tartozékot adtak le a kijelölt Nokia szakboltokban. A december 5-én elindult akció keretében minden résztvevő, aki megunt készülékének leadásával hozzájárult a környezet védelméhez, egy WWF logóval díszített plüsspandát kapott ajándékba. Az akcióval a Nokia nemcsak a régi telefonok környezet- barát újrahasznosítását, hanem a WWF magyarországi tevékenységét is támogatta. Az akció keretében arra is felhívták a telefonhasználók figyelmét, hogy a régi Nokia tartozékokat is juttassák vissza a boltokba – még ha azokért nem is járt panda.

"Ez a közös akció a Nokiával segített küldetésünk teljesítésében, hiszen célunk a tisztább és biztonságosabb környezet megteremtése" – nyilatkozta Márkus Ferenc, a már 15 éve aktívan működő WWF Magyarország igazgatója. "A Nokiával együtt örülünk, hogy a telefontulajdonosok ilyen pozitívan reagáltak a közös kezdeményezésre!"

"A környezetvédelem iránti elkötelezettség jegyében a Nokia már több éve biztosítja annak a lehetőségét Magyarországon, hogy a régi, már nem használt Nokia mobiltelefonokat és tartozékokat a tulajdonosok visszajuttassák az üzletekbe. Célunk, hogy a készülékeket újra felhasználhatóvá tegyük, a környezetre káros anyagokat pedig megfelelő módon tudjuk semlegesíteni" – mondta Imfred de Jong, a Nokia Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A közös fellépés tehát sikeres volt, mivel a most leadott elektronikai szennyezőforrások nagy része valószínűleg a kommunális szemétbe került volna, annak ellenére, hogy tavaly óta az elektronikai hulladékot ingyen lehet leadni az ilyen cikkeket forgalmazó boltokban. A Nokia már ezt megelőzően is biztosította, hogy az üzleteiben az ország egész területén megtalálható gyűjtőládák segítségével lehetővé váljon a telefonok és tartozékok újrahasznosítása. Így, ha ez az akció most véget is ér, és plüsspanda már nem jár érte ezután, a feleslegessé vált mobiloktól való megszabadulás útja továbbra is ez maradjon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés