Európában is jól megy a Xiaominak

A Mi 10 család újabb lendületet adhat az egyre népszerűbb márkának.

Hirdetés

Bár Kínában nem piacvezető, nincs oka a Xiaominak a szégyenre hazai pályáján, Indiában pedig sikert sikerre halmoz. Ám nem csak a világ két legnagyobb mobilpiacán süvít a gyártó: a Xiaomi bejelentette, hogy Nyugat-Európában éves szinten 90%-os piaci növekedést értek el, és már negyedikek a márkák sorában a piaci részesedés tekintetében.

Az állítólagos Mi Note 10, kémfotókon
Az állítólagos Mi Note 10, kémfotókon (forrás: TechDroider)

Az egykori vasfüggönytől keletre se lehet panasz: Magyarországon a hivatalos boltok után tavaly elindult a hazai Xiaomi márkaképviselet, több modell bekerült a szolgáltatókhoz, az évet a gyártó pedig a 108 megapixeles kamerát kínáló Mi Note 10-zel koronázta meg.

A Mi Note 10 is lebukhatott
A Mi Note 10 is lebukhatott, méghozzá 65 wattos gyorstöltéssel (forrás: Weibo) [+]

Ugyanez a szenzor köthet ki a Xiaomi első 2020-as nagy dobásában, a sokat és sokféle specifikációval emlegetett Mi 10-ben és/vagy a Mi 10 Próban – ebben még nincs egyetértés a kémforrások között, A hardverben viszont van: maga a gyártó erősítette meg a Snapdragon 865-öt, illetve az első negyedéves startot.

Ennél konkrétabb dátum is van: egy friss poszter február 11-ei premierre céloz, némileg eltérő küllemű hátlappal a fentiekhez viszonyítva. A dizájnlogika ugyanakkor egységes: a kamerarendszer a bal felső sarokból indulhat lefele, amíg a lencserendszer kitart.

Előzmények

Hirdetés