Hamarosan érkezik az Oppo Reno10 - de hova?

A BBK-s gyártó új szériája Kínában startol, kérdőjelekkel a nyugati forgalmazás körül.

Rájár a rúd a OnePlusszal egyesülő Oppóra: betett a kínai márkának a Nokia elleni szabadalomsértési per elvesztése Európában, és úgy tűnik, hogy a szóban forgó, mobilhálózati licencdíjak kifizetése helyett a brand inkább kivonul Európából, bár ezt többször cáfolták. Németországban mégis lekerült minden termék a termékoldalról, és Franciaországból is aggasztó hírek érkeztek. De az Oppo Reno9 család sem jutott el a nyugati piacokra, pedig az elődje karakteres dizájnt és jól felszereltséget biztosított, elég borsos kezdőáron. A perfekt méretű Find N2-höz és az N2 Fliphez még volt szerencsénk, a kamerafronton élre törő Find X6 Próból viszont még csak tesztelői példány sem jutott, és valószínűleg a Reno10 család is Ázsiában marad.

A Reno10 Pro nem hivatalos renderei
A Reno10 Pro nem hivatalos renderei (forrás: OnLeaks / MySmartPrice) [+]

A Kínai Népköztársaságban viszont aligha tudja a Nokia a szabadalmait érvényesíteni, úgyhogy május 24-én gond nélkül startolhat az új széria. Az alapmodell 6,7"-es és 120 Hz-es AMOLED panelt kínálhat 32 megapixeles szelficseppel és Sony IMX709 szenzorral. Hátra 64 megapixeles OmniVision OV64B szenzor kerülhet, 8 megapixeles ultraszéles IMX355 lapka és 32 megapixeles IMX709 egység portré és optikai zoom szerepkörben. A telefont a Snapdragon 778G hajthatja meg akár 12 GB RAM-mal, a 180 grammos házba 4600 mAh-s telep juthat 80 wattos töltésteljesítménnyel.

A Reno10 Pro nem hivatalos renderei
A Reno10 Pro nem hivatalos renderei (forrás: OnLeaks / MySmartPrice) [+]

A legtöbb figyelmet persze a Reno10 Pro kaphatja 6,74"-re növelt képátlójával, amihez 1240 x 2772 AMOLED pixel tartozhat 120 Hz-es képfrissítéssel és 32 megapixeles szelfikamerával. Hátul az 50 megapixeles IMX890 hozhat minőségibb felvételeket optikai képstabilizálással, míg az ultraszéles és portrékamera átkerülhet az alapmodellből. A MediaTek Dimensity 8200 határozott előrelépést hozhat teljesítményben, MariSilicon X NPU-val megtámogatva, a 186 grammos tömeghez pedig szintén 4600 mAh-s telep tartozhat, 100 wattos töltésrátával. Szóba került korábban a periszkópos zoomkamerával emlegetett Reno10 Pro+ is, és a fenti poszteren alighanem ez a modell látható, ám részletes specifikációt egyelőre a csúcskiadás nem kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés