Franciaországból is kivonul az Oppo?

Újabb célzások arra, hogy az Oppo és a OnePlus kivonul Európából.

Hirdetés

Rájár a rúd az Oppóra a lényegében beleolvadt OnePlusra: azok után, hogy a bíróság tavaly, Németországban elítélte egy Nokia hálózati szabadalom megsértéséért és a két márka telefonjainak értékesítését le kellett állítani, idén szárnyra kaptak a pletykák, miszerint egész Európát elhagyhatják. Erre gyorsan jött a cáfolat: ragaszkodnak az európai piachoz, bár a német értékesítést még mindig nem tudják folytatni.


A telefonok rendben, a szabadalmi licencek nem [+]

Ezúttal Franciaországból érkezett a kivonulásra célzó hír. Egyfelől Oppo felfüggesztette a kapcsolatot azzal a Atmospheres nevű marketingcéggel, amit a brand image felépítésére bíztak meg. A Frandroid megtudta, hogy a gyártó több millió euróval tartozik a nevezett cégnek és utána kérdezett több értékesítőnél, illetve üzletnél. Több helyről is az a válasz jött, hogy a készletek értékesítése után az Oppo kivonul Franciaországból. A márka ugyanakkor ezúttal is cáfol: a helyi jelenlét folytatódik. Mondjuk több országban a Nokia szabadalomper is.

Azóta történt

Előzmények

  • Tovább pereli a Nokia az Oppót

    Németországban a Nokia szabadalmainak megsértése miatt már nem árulhatnak Oppo és OnePlus telefonokat, a cég tovább megy, más országokban is perel.

  • MWC blog: Idén jobb lesz minden

    A 2017-es Mobile World Congress felhozatala az előzetes információk szerint egész jónak ígérkezik, persze megint lehet egy csomó dolgot tudni előre, de lehetnek meglepetések.

Hirdetés