Hirdetés

MWC2011 blog: Első nap a vásárban

Az MWC első napja mindig a legmegterhelőbb számunkra. Így van ez annak ellenére, hogy tegnap 3 nagy bejelentés is volt, a Samsung és a Sony Ericsson mellett a Nokia is tegnap tartott sajtótájékoztatót. Ez utóbbi csapat már haza is ment, idén nemcsak standjuk, de sajtóközpontjuk sincsen.

dr. Kind dolgozik
dr. Kind dolgozik

Dr. Kind és én értünk utoljára haza (természetesen friss KAS-sal felszerelkezve), és mi voltunk a lehetőségekhez képest legkevésbé éhesek, tekintettel arra, hogy a Samsung sajtón jól helyezkedtünk (közvetlenül amellett az ajtó mellett álltunk, ahonnan a kaját kihordták). Bog már kevésbé volt szerencsés, a tavalyi minihamburgerek helyett - az ő elmondása szerint - kis poharakban két-két szem kukoricát kínáltak az éhes újságíróknak. Bocha és Szőlő egészen korrekt kajamennyiséget tudott tolni a Nokia sajtón, de az ibériai sonkából csak nekünk sikerült bekajálni. Hamarabb is végeztek, mint Bog, így egy sörözőben dekkoltak egy órát tekintettel arra, hogy összesen 2 garnitúra kulcsunk van, ezért meg kellett várniuk Bogot.

Az előrehozott start, a heveny KAS-túladagolás és a dögledező netünk kombója kihozta belőlünk az állatot, pörögtünk is mint a búgócsiga, hatékonyságunk viszont néhol vetekedett egy közbeszerzési eljáráson nyertes útépítő cég gyorsreagálású betonozó alegységével. Igaz, mi legalább jól éreztük magunkat.

Hirdetés

Mindezeknek köszönhetően sikerült hajnal kettő után takarodót fújni, addigra a maradék netünk is elszivárgott a számítógépekből, a lezuhanó vércukorszint pedig a maradék aktív agysejteket is térdre kényszerítette.

Ma reggel frissen és üdén ébredve (működésbe lépett a bullshit-generátorunk) útnak indultunk a Fira felé. Emlékeim szerint ennyire közel talán még sosem laktunk hozzá, kettőt mentünk a metróval. Itt a csapat szétvált, Bog rohant a sajtóközpontba, utána meg a ZTE sajtóra, ahol a legviccesebb a kérdezz-felelek rész volt: kínai újságíró kínaiul kérdezett, a vezér meg kínaiul válaszolt. A többiek meg így jártak, mi pedig bevettük magunkat a 8-as hallba. Ez a legfontosabb, itt vannak a legnagyobb nevek. Gyors fényképezés után az Alcatel standnál találkoztunk, ahonnan Bochával az LG sajtóra mentünk, amit abban az épületben tartottak, ahol tavaly a Nokia lakott (külső helyszín).

Bocha is dolgozik...
Bocha is dolgozik...

Az általunk kinézett sor szélére már leült egy öltönyös figura, amikor elmentünk mellette konstatáltuk, hogy legalább 30 olffal rendelkezett. Szerencsére széles volt a sor, a felezési távon túl ültünk le.

Ezek után vissza a sajtóközpontba, megírni, megvágni, renderelni, összerakni, feltölteni, satöbbi.

Négyre megyünk az Emporiához, előtte Csabáék még mennek a myPhone-hoz is. Közben szívunk a sajtóközpontban a kevés hellyel, az alulméretezett wifivel, meg a szükségesnél jóval kevesebb időnkkel, és még blogolunk is.

Nem látta valaki a sörömet?

Gubro

Azóta történt

Hirdetés