Elpusztíthatatlan memóriakártyák

 

Hirdetés

Öt különböző kártyatípust tettek ki extrém megpróbáltatásoknak: a CompactFlash, a Secure Digital, az xD, a Memory Stick és a SmartMedia formátum szerepelt a nem mindennapi megmérettetésen. A vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék: vajon mennyire sérülékenyek a legelterjedtebb memóriakártya-típusok. Nos, a konklúzió meglepő: csaknem elpusztíthatatlanok!

A tesztben a kártyákat beledobták kólába, mosógépbe, egy csésze kávéba, keresztülmentek rajtuk gördeszkával, egy játékautóval, majd odaadták egy 6 éves kisfiúnak, hogy próbálja megsemmisíteni őket. Meglepő módon mind a hat kártya túlélte a viszontagságokat. A legtöbbjük azonban kudarcot vallott az eztán következő két tesztben, amikor is kalapáccsal kezelték, majd felszögelték a kártyákat egy fára. Igaz, az adatmentéssel foglalkozó Ontrack Data Recovery cégnek két kártyáról – az xD-ről és SmartMediáról van szó – még így is sikerült a tárolt adatokat megmentenie.

 

De vajon mi motiválta ezt az első, de még második hallásra is őrültségnek tűnő tesztet? A Digital Camera Shopper egyik szerkesztőjének, Geoff Harrisnek a nyilatkozata akár válasz is lehet a feltett kérdésre: "A vezető memóriakártya-formátumok tartósságát teszteltük, és kiderült, hogy az adott digitális fényképezőgép akár szét is eshet, a kártyák ezután is használhatók maradnak." A szerkesztő azért még hozzátette, hogy az eredmények ellenére jobb, ha mindenki készít másolatot a kártyán tárolt információkról, hogy ha már sérülésveszély nincs is, azért a véletlen törlésnek se legyünk az áldozatai.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés