Elkészült az Opera Max

Az Opera Mini pontosan egy évtizede kezdte meg hódító útját a mobiltelefonos böngészők piacán, amikor a mobiltelefonos adatcsomagok nem csak drágák voltak, de rendszerint csupán minimális adatmennyiséget tartalmaztak. A norvég vállalat szerver-kliens alapú modellje egy-egy oldal letöltésekor 80-90 százalékkal kevesebb adatforgalmat igényel, ráadásul az előfeldolgozásnak köszönhetően az egyszerűbb mobiltelefonokon számára sem jelent gondot a komplex weboldalak megjelenítése.

Az elmúlt évek során a mobiltelefonos adatcsomagok ára jóval kedvezőbbé vált, ám ezzel együtt az alkalmazások adatforgalma is jelentősen megnőtt, mely új piacot nyitptt a skandináv fejlesztő számára.

A béta program sikeres lezárását követően valamennyi Android modellre elérhetővé vált az Opera Max segédszoftver, mely ezúttal az alkalmazások titkosítatlan adatforgalmát képes felére redukálni. Az alkalmazás az Opera Minihez hasonlóan a norvég vállalat szervereit hívja segítségül, ám a szolgálatatás korlátlan változata ezúttal havi 1 dollár ellenében vehető igénybe. Az Opera Max ingyenes verzióban is elérhető, mely beágyazott reklámokkal fedezi az Oepra költségeit.

Azóta történt

Hirdetés