Darabokban a Mate 40 Pro

Benéztek a fotós bajnok mutatós hátlapja alá.

Google szoftverek nincsenek, remek kamerák viszont annál inkább vannak a rekorder chipsettel befutott Huawei Mate 40 Próban, tesztünket ezért is előszeretettel ajánljuk olvasásra. Egy dolog ugyanakkor kimaradt: nem néztünk bele a 162,9 x 75,5 x 9,1 milliméteres és 212 grammos fém/üveg házba, megelégedtünk ugyanis a jófajta összeszerelés és a remek szoftversebesség megállapításával anélkül, hogy a belső ragasztást vagy a komponenseket fizikailag szemügyre vettük volna.

Mi csak ránéztünk a Mate 40 Pro hátlapjára, alá nem
Mi csak ránéztünk a Mate 40 Pro hátlapjára, alá nem [+]

Kínában ugyanakkor akadt bátor vállalkozó, aki egy videó kedvéért bekukkantott a motorháztető alá, és kiderítette, hogy például az 50 megapixeles normál és a 20 megapixeles széles látószögű kamerát egyben lehet kiemelni, az aprócska ToF 3D elemet és a nem túl nagy, periszkópos zoomkamerát pedig külön-külön, némi kábel és csatlakozás leválasztása után. Jól látható hátul az 50 wattos vezetékmentes gyorstöltéshez tartozó tekercs, és még egy kis bontómunkával pedig a 4400 mAh-s telep is megpillantható.

Az illető mondjuk a 88 fokban lekanyarodó HDR10 OLED panel leválasztására nem vállalkozott, ez ugyanis sokkal kényesebb téma, és nem volt rá szüksége. A hátlap alatti komponensek mindenesetre egész rendezetten foglalnak a fémvázban helyet az 5 nm-es Kirin 9000 SoC-t beleértve, hogy cseréjük ne legyen túlzottan komplikált. Más kérdés, hogy házi barkáccsal nem csak a garancia, összeillesztés után alighanem az IP68 védelem is ugrik.

Előzmények

Hirdetés