2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Csökken a Google Play frissítések mérete

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Authority

A Google új algoritmussal csökkentette a frissítések méretét, ezáltal a generált adatforgalmat is. Többek között.

A Google új Delta algoritmusa, a bsdiff, nagyjából a felére csökkenti a alkalmazásfrissítések méretét, ezáltal az adatforgalmat is, amit az appok korszerűsítése generál. Anthony Morris, a Google Play egyik felelős mérnökének blogposztja szerint a bsdiff az eddigi tömörítési arányhoz képest is legalább ötven százalékkal hatékonyabban kompresszálja a deltákat, amelyek a letöltött APK-ba épülő változtatásokat tartalmazzák.

A lényeg az, hogy a Play Áruházból leszedett alkalmazások frissítése ezúttal kevesebb adatforgalommal fog járni, így akár WiFi-kötöttség nélkül, menet közben is szert tehetünk a legújabb verziókra. Másrészt az új algoritmust az APK Expansion Files-ba is implementálták, lehetővé téve, hogy a program 2 GB-nál is nagyobb adathalmazokat tartalmazzon. Ez nyilvánvalóan a játékfejlesztőknek fog jól jönni. További, a felhasználók számára kicsit kézzelfoghatóbb fejlesztés, hogy az Áruházban ezúttal nem az alkalmazás, vagyis az APK fájl önmagában vett mérete fog szerepelni, hanem a program valós kiterjedése, beleértve azokat a fájlokat és kiegészítéseket, amiket az APK telepítés után még le kell töltenünk, hogy használhassuk is. Ezzel együtt az alkalmazás valós tárhelyigényére is rögtön fény derül.

A Google Maps is frissül, nem csak új, letisztultabb megjelenést kapott, de alapjaiban igazították az új koncepcióhoz, ami a felhasználó számára lényegesebb információk kiemelését célozza. A hangsúlyok áttevődtek az érdeklődésre számot tartható helyek láthatóbbá tételére, színkóddal megkülönböztetve az ember alkotta és a természeti képződményeket, valamint narancssárga kiemelést kaptak azok a területek, ahol nagyobb számban találhatunk éttermeket, szórakozóhelyeket vagy üzleteket.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.