CES 2015: Periszkópnak látszó kiegészítő kamerával rukkolt elő a HTC

Hirdetés

Az idei CES kiállításon a Microsofthoz hasonlóan sajnos a HTC sem volt jelen nagy méretű standdal, így az új okostelefonjukat, a Desire 320-at minden próbálkozásunk ellenére sem tudtuk lefotózni, levideózni. Egy itteni léptékkel nézve viszonylag kicsi standdal azért a jelen volt a tajvani vállalat, ahol a RE márkanevű kiegészítőket, azaz egészen pontosan a kiállításon bemutatott másik újdonságot, a RE Camera nevű kütyüt lehetett szemügyre venni.


[+]

A dizájn egészen érdekes, a kiegészítők úgy néz ki, mint egy színes kis műanyag periszkóp; kézben fogva nem kelt különösebben minőségi hatást, de ettől függetlenül vízálló, 1 méteres mélységig bírja, de hogy mennyi ideig, arról egyelőre nem kommunikál a gyártó. A magassága 97,7, a cső átmérője 26,5milliméter, tömege 66,5 gramm, ezekkel a méretekkel a standon a terméket bemutató hostess szerint a RE Camera egy tökéletesen hordozható eszköz lehet. Belső memóriája nincs, de microSD kártyával bővíthető, ide legfeljebb Full HD felbontású, másodpercenként 30 képkockával operáló videókat és 16 megapixeles fotókat lehet elmenteni, amiket 1/2,3 hüvelykes Sony szenzor rögzít. A lencse extra nagy, 146 fokos látószöggel rendelkezik, rekesze f/2,8-es, állítólag gyenge fényviszonyok között is jól teljesít, de ezt sajnos nem tudtuk kipróbálni.


[+]

A különleges dizájn lényege a hostess szerint az, hogy egy kézzel, gyakorlatilag teljesen spontán módon lehessen fotókat csinálni; egy digitális fényképezőgéppel vagy egy okostelefonnal ugyanis állítása szerint macerás, hogy be kell állítani a megfelelő szöget, míg a Re Camera esetén elég megnyomni a gombot, a nagy látószög miatt valami biztosan lesz a képen. A kiegészítő az Android mellet az iOS operációs rendszert is támogatja, mozgóképeknél 720p-s felbontás esetén képes négyszeres lassításra, plusz lehetőséget ad time-lapse felvételek készítésére is. A beépített akkumulátor 820 mAh-s, közel 2 óra folyamatos videófelvétel vagy nagyjából 1200 fotó készítését teszi lehetővé. Az ára viszont elég meredek, a különféle színekben pompázó apróságért 200 USD-t kell fizetni az Egyesült Államokban, amennyiét már elég jó sportkamerákat is lehet kapni.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés