CES 2014: Hátlapba épített lencserendszer iPhone 5-höz

Innovációs díjat is nyert itt a CES-en a Puzlook nevű kiegészítő, ami igazából nem más, mint egy spéci hátlap az iPhone 5-ös modellhez. Elsőre kicsit vaskosnak tűnik, de hamar kiderült, hogy ez nem véletlen. A szürkében, fehérben, rózsaszínben és feketében is kapható kiegészítő ugyanis öt különböző lencse található, amelyeket oda lehet puzzle-özni a telefon kamerája elé. Nagylátószögű éppúgy van közöttük, mint nyolcszoros optikai zoomot adó darab, vagy éppen halszem, ráadásul annyira rágyúrtak erre a fotós vonalra, hogy oldalt akad egy állványbemenet is.


[+]

A Puzlook még egy okosságot tud, van benne egy 8 gigás flash drive, ami az iPhone Lightning csatlakozóján keresztül kommunikál a telefonnal, erre egyből le tudjuk menteni a fotóinkat, majd az egyész egy USB-s pendriveként kivehető a tokból, hogy gyorsan át tudjuk juttatni az anyagainkat a gépünkre. A Puzlook még nagyon friss dolog, amikor ezeket a sorokat írom, akkor öt megtekintést kapott az a lenti videó, ami megmutatja a Puzlook képességeit.

A terméknek egy komoly problémája lehet: a 150 dolláros ára nem nevezhető olcsónak. Azóta szerencsére kiderült, hogy nem eszik ennyire forrón a kását, a cég illetékes írt nekünk és pontosította az árat, ami 99 dollár. Ennyiért fotós arcoknak már érdemes rajta elgondolkodniuk.

Hirdetés